Meci din preliminariile Cupei Mondiale de Rugby pe Cluj Arena

 

Naționala de rugby a României va disputa, în 2014, unul dintre meciurile din preliminariile Cupei Mondiale pe Cluj Arena, acolo unde de altfel se vor desfășura toate partidele echipei de rugby masculin a Universității Cluj. 

 

Anuntul a fost făcut astăzi, în premieră, de managerul executiv al secției de rugby masculin a Universității Cluj, Lorin Cantor. Acesta a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, ultimele achiziții, noul staff tehnic al echipei, precum și obiectivele pentru viitor.

 

Astfel, la final de sezon, ”U” Cluj speră să câștige toate partidele din play-out, să se califice în semifinalele Cupei României și să termine campionatul pe locul 5. Universitatea Cluj ocupă în prezent poziția a 7-a în clasament, cu 5 puncte. În viitorul sezon, obiectivul este însă mult mai ambițios: obținerea unei medalii, respectiv clasarea în primele trei.

 

Pentru realizarea acestui obiectiv, echipa s-a întărit cu șase jucători de mare valoare, printre care Cristian Podea- noul căpitan, Cristian Murgoci, Valentin Roșu, Sobota Camil, dar și cu un director tehnic cu renume în rugby-ul românesc: Bogdan Cantor.

 

Cantor a jucat rugby timp de 19 ani, majoritatea în tricoul Universităţii, a fost antrenor al selecționatei de juniori (U18), a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul Federației Române de Rugby- preşedintele Asociaţiei Judeţene Cluj şi director de dezvoltare pe Transilvania al FRR. ”Vreau să readuc echipa acolo unde era atunci când am jucat eu aici, în 2000-2004, când eram în primele patru echipe. Chiar dacă avem buget de 300.000 de euro, iar Timișoara de 2,5 milioane de euro, și nu va fi ușor să ne batem cu ei, eu am mare încredere în capacitatea și know-how-ul nostru, al jucătorilor. Vreau să dezvoltăm echipele de juniori- până la 12 ani și de tineret, avem potențial”, a subliniat directorul tehnic al lui ”U” Cluj.

 

Cristian Podea, de 31 de ani, noul căpitan al echipei clujene de rugby este unul dintre cei mai experimentați jucători din România, cu zeci de convocări la Națională și cu numeroase titluri la activ- cu Universitatea Timișoara și CSM Baia Mare. Acum s-a întors din Franța, unde a evoluat pentru Rouen, la echipa unde s-a format ca junior. ”Sper să mă retrag cu o medalie la prima mea dragoste, Clujul. Am încredere în proiectele pe termen lung ale Universității, am mare încredere în juniorii de aici, Clujul e o pepinieră pentru rugby”, a declarat Cristian Podea.

 

Returul Superligii Naționale de Rugby continuă în acest weekend. “U” Cluj va juca în deplasare, împotriva lui CSM București, duminică, 14.07.2013, cu începere de la ora 10:00. Partida va putea fi vizionată online pe www.rugbytv.ro. 

Comentarii Facebook