O schimbare a regulamentului FRF aduce avantaje majore pentru CFR Cluj


În urma unei decizii TAS, într-un caz inițiat de CFR Cluj, a fost abrogat în totalitate articolul 46.7.1 din ROAF, care reglementa numărul de jucători extracomunitari şi formaţi pe plan naţional pe care fiecare echipă din primele ligi putea sau avea obligaţia să-i folosească pe foaia de joc.

FRF a avut în intenţie scăderea numărul de extracomunitari şi creşterea numărul de jucători formaţi pe plan intern, aici fiind incluşi fotbaliştii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 21 de ani, indiferent de naţionalitate, care au jucat pentru un club din România timp de trei ani, consecutiv sau nu, informează realitatea.net.

Iuliu Mureșan a contestat decizia, pe baza legilor europene ale liberei circulații a forței de muncă.

Momentan nu există nicio o regulă care să atingă acest subiect, situație care afectează toate echipele aflate în plină campanie de transferuri.

"Federaţia trebuie să găsească o variantă care să nu intre în contradicţie cu legile europene, pentru că altfel va fi din nou contestată. Ştim că ar dori să avantajeze jucătorii români, dar totul trebuie să se deruleze într-o marjă acceptată. Oricum, soluţia trebuie dată cât mai repede, că ne trezim cu limitarea numărului de extracomunitari, ceea ce ar isca un nou scandal", a declarat un preşedinte de club din liga a doua, sub protecţia anonimatului, pentru ProSport.

Comentarii Facebook