Lovitură pentru „U”, chiar de la administrația județeană. FC Universitatea Cluj nu va mai fi singura echipă care va juca pe Cluj Arena


Vicențiu Știr, finanțatorul  echipei din Liga a 3-a, FC Someșul Dej, a anunțat ieri, 3 februarie, că a semnat contractul de închiriere pentru Stadionul Cluj Arena cu Consiliul Județean. 

Ora exactă în sport se dă de la Cluj”, spunea Florin Prunea acum o săptămână, cu aluzia clară că nu se știe dacă politicul nu se va implica în domeniul sportiv și Universitatea va fi lăsată să promoveze în Liga 1. Nu a trecut prea mult timp de atunci și uite că „U” a primit o mare noutate din partea administrației județene, Cluj Arena nu mai este „casă” doar pentru „studenți”, stadionul va găzdui și o echipă din Liga a 3-a. 

Suntem în măsură să vă dăm o veste bună. Pentru că performanța presupune condiții bune și eforturi susținute, am semnat azi contractul de închiriere pentru Stadionul Cluj Arena. Toate meciurile echipei noastre se vor juca pe frumosul stadion, începând cu primul meci de campionat din data de 12 martie cu Progresul Șomcuta Mare”, a scris Vicențiu Știr, finanțatorul echipei FC Someșul Dej, și fost membru PSD,  pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unor informații apărute în presă, conducerea Cluj Arena ar fi recurs la această decizie, din cauza facturilor mari la curent electric și gaz. 

Această explicație nu stă, însă, în picioare, având în vedere că, potrivit tarifelor pentru 2022 aprobate de Consiliului Județean, închirierea stadionului pentru un club de Liga 3 aduce în bugetul Cluj Arena doar 1.000 de euro pe meci”, notează Ziua de Cluj. 

O echipă din Liga 2 achită pentru închirierea stadionului, utilități și curățenia făcută după meci, aproximativ 3000 de euro. Această cifră reiese din datele publicate de „U” Cluj, referitor la cheltuielile de organizare a unui meci în anul 2021. 

u cluj.jpg


„Pentru noi, Universitatea Cluj rămâne prioritatea sportului clujean”

Menționăm că la începutul lunii ianuarie, primarul Emil Boc anunțase public că se implică la „U” Cluj și scopul este unul clar, promovarea. 

Pentru noi, Universitatea Cluj rămâne prioritatea sportului clujean și promovarea în prima ligă, iar din perspectiva noastră, vom aloca resursele financiare permise de lege și de buget astfel încât să își îndeplinească acest obiectiv”, a declarat Emil Boc, în cadrul unei conferințe de presă.

Aparent, planurile administrației locale nu se prea pliază pe planurile administrației județene. Subliniem că Cluj Arena se află în subordinea Consiliului Județean, așadar conducerea stadionului nu ar fi putut lua asemenea decizii fără consultare cu cei din administrație.

Finanțatorul clubului FC Someșul Dej, a declarat că începând cu primul meci de campionat din data de 12 martie cu Progresul Șomcuta Mare, partidele echipei se vor disputa pe Cluj Arena. FC Universitatea Cluj, aflată în lupta pentru promovare în Liga 1, are  programată în aceeași dată  partida cu Dunărea Călărași, ultima înainte de play-off.

Comentarii Facebook