Emil Boc crede că Cluj Arena va ajunge MUZEU cu actualul management- VIDEO

 

Primarul Emil Boc a preciazat că, dacă va fi continuat actualul management și stadionul nu va fi finanțat, Cluj Arena va deveni un muzeu. 

 

Eu cred că propunerea de bun simț este ca, dacă nu ai bani să o întreți, să o dai la altul care are bani să o întrețină. Mi-am arătat toată disponibilitatea de a prelua Cluj Arena, de a asigura întreținerea ei, de a nu mai exista discuții că nu poate juca U Cluj sau altă echipă de fotbal pe arena din centrul orașului. Sau alte cluburi nu își pot desfășura acolo activitatea, chiar și oameni obișnuiți să poată, nu numai să vadă din afară arena, ci să poate practica într-un cadru organizat anumite competiții acolo.

 

Sunt deschis la orice soluție care să nu transforme Cluj Arena într-un muzeu. Soluția de bază pe care o văd este ca, dacă cel care este proprietar nu are bani să o întrețină, să o dea la cel care are posibilitatea să o întrețină. Noi avem deja un serviciu pentru sala polivalentă și putem adăuga arena acolo”, a declarat Emil Boc. 

 

Primarul a fost întrebat și cum răspunde inițiativei PSD Cluj ca Primăria Cluj-Napoca să finațeze unele evenimente de pe stadion, pentru a ajuta Consiliul Județean. ”Eu răspund că de bun simț ar fi să dai stadionul celui care poate să îl întrețină, pentru că nu văd cum am putea justifica o altă soluție în momentul de față, care să fie fezabilă din punct de vedere juridic. Important este să fii proprietar ca să poți finanța. Altfel ar însemna să luăm bani de la alte sporturi ca să întreținem chiria stadionului. Asta ar însemna să dăm bani la Consiliul Județean. Eu cred că (stadionul) ar trebui să fie la municipiu. Nu s-ar cheltui nici 300.000 de euro impozit. Banii aceia ar putea fi dați cluburilor sau ONG -urilor care sa implice oamenii în activități sportive”, a mai spus primarul Clujului. 

 

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan a declarat marţi, 25 septembrie, că membrii USL, care fac parte din Consiliul Local, ar trebui să încheie un contract cu stadionul municipal, contract prin care stadionul să fie accesibil pentru toată lumea care face sport. "Colegii noştri din USL, din Consiliul Local, o să susţină şi o să discute în Consiliul Local despre varianta unei colaborări între CL şi Cluj Arena. Cred că sunt foarte multe lucruri care pot fi făcute pentru cei care practică sporturi în Cluj-Napoca şi cel de performanţă şi cel amator: tineri, studenţi, pensionari", a spus Remus Lăpuşan.

 

USL Cluj vrea contract cu Cluj Arena: Vor ca pe stadion să aibă acces chiar şi pensionarii sportivi! VIDEO

Comentarii Facebook