Dorin Pintea speră să profite de a doua șansă la ”U” Mobitelco: ”Ne dorim foarte mult să câștigăm”



Echipa de baschet masculin ”U” Mobitelco urmează să întâlnească, vineri, CSM Oradea, pe teren propriu, în prima etapă din returul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Tehnicianul Dorin Pintea își propune să redreseze echipa cât mai rapid și să câștige meciul cu Oradea, deși este ”una dintre cele mai bune echipe din campionat”.

"Pentru mine, meciul cu Pitesti a fost unul care mi-a lasat un gust foarte amar, a fost un meci slab al nostru. M-a nemultumit atat faptul ca am iesit din Cupa Romaniei, dar si faptul ca ne-am iesit din ritmul de joc, nu am facut macar un meci bun in dubla cu Pitestiul. Eu tin minte ce am spus imediat dupa meciul cu Pitestiul, si anume ca, pentru a realiza un reviriment al echipei, eu imi ofer demisia. Urma ca cei din conducere sa analizeze ce masuri vor lua: sa ma schimbe pe mine, sa schimbe jucatori sau sa se ramana in aceasi formula. Deci mi-am oferit demisia, nu mi-am dat demisia. Dupa meciul cu Pitesti, am avut o discutie cu membrii din conducerea clubului in care mi-au comunicat ca, in momentul actual, ei au inca incredere in mine, voi continua la echipa, cel putin urmatoarele doua meciuri, pentru ca este o perioada foarte scurta intre cele doua partide, cu Oradea si Rovinari. Se asteptau sa fie si momente grele, vinovati putem gasi atat la mine, cat si la jucatori, deci trebuie sa strangem randurile si sa ne redresam cat mai repede. Ne dorim foarte mult sa castigam cele doua meciuri care urmeaza, cu toate ca Oradea este una dintre cele mai bune echipe din campionat, cea mai in forma la ora actuala, practica cel mai bun baschet si va fi un meci foarte greu. Sper ca jucatorii au inteles ceea ce se cere de la ei, in aceasta saptamana am observat o mai buna concentrare a jucatorilor si o mai buna implicare in antrenament. Ivan Kuburovic a revenit la antrenamentele echipei, miercuri dupa masa. A avut nevoie de o perioada sa se linisteasca, sa isi puna in ordine gandurile”, a spus Dorin pintea în conferința premergătoare meciului de vineri.

Președintele clubului, Mircea Cristescu, a vorbit despre schimbările făcute la echipă în urma eșecului de la Pitești și despre eliminarea lui Perovic din staff-ul tehic.

"Am avut o discutie cu boardul de conducere si am decis ca Bobo Pintea sa ramana principal. Jucatorii experimentati care trebuie sa isi spuna cuvantul in teren mai profund si nu au facut-o au fost penalizati. Cred ca jucatorii trebuie sa fie mai concentrati pe ceea ce au de facut pentru "U" Mobitelco. Domnul Perovic, care a venit ca director tehnic si care trebuia sa faca totul, alaturi de domnul Pintea si de baieti, pentru ca linia pe care am creat-o sa fie cat mai performanta, se pare ca nu a facut destul. Cu toate ca a facut si multe lucruri bune, un exemplu este lucrul individual cu Catalin Baciu, numai ca sarcinile lui erau mult mai mari. Din pacate pentru Bobo Pintea, acum este singur, dar si-a asumat acest lucru, ii va fi mult mai greu o perioada. Ramane de vazut cum vom evolua si daca vom aduce pe cineva. Pentru a construi este nevoie de timp, nu se intampla peste noapte. Stiu ca in acest oras majoritatea ambitiilor de performanta sunt la noi, este un lucru onorabil si ne obliga. Tot ceea ce facem, facem pentru a castiga si pentru a aduce cat mai multe performante si cred ca si jucatorii impreuna cu staful isi doresc acelasi lucru", a declarat Mircea Cristescu.

Comentarii Facebook