Ce scrie presa germană despre Michael Schumacher

 

Michael Schumacher este în a treia săptămână în comă indusă, ca urmare a unui accident de la schi, din staţiunea franceză Meribel.

 

De zece zile, nu s-a comunicat nimic în mod oficială despre starea sănătăţii sale, caracterizată drept critică, dar stabilă, scrie francetvsport.fr. 

 

Cotidianul german Bild susţine că Michael Schumacher n-ar mai fi în pericol de moarte imediată. Riscurile există, dar medicii așteaptă ca fostul campion să iasă din comă. 

 

Săptămânalul Focus a scris despre o ”comă pe viaţă”, ca urmare a unor discuții cu mai mulţi experţi despre situaţia campionului. Cotidianul Bild titrează că starea lui Michael Schumacher este atât de gravă, încât nu este prevăzută pentru moment o scoatere din coma artificială.

 

Site-ul 20min.ch îl citează pe neurologul Erich Riederer, care crede că această comă artificială în care este menţinut MICHAEL SCHUMACHER este un semn foarte rău. ”De obicei, se încearcă scoaterea pacienţilor din comă după două-trei săptămâni. Rănile suferite de Michael Schumacher trebuie să fie foarte grave. Urmarea este incertă, acesta ar putea rămâne luni în şir în comă. Ar putea suferi paralizii sau tulburări de vorbire. Ar putea avea nevoie de asistenţă pentru cele mai nesemnificative gesturi cotidiene. Michael Schumacher nu va mai fi niciodată acelaşi”, este de părere Erich Riederer”, conform realitatea.net.

 

Neurochirurgul Philippe Decq, de la spitalul Beaujon din Clichy, citat de F1.com, susține că ”termenul fatidic îl reprezintă cele trei săptămâni. Dacă după trei săptămâni de la producerea unui traumatism cranian grav nu există un semn de trezire, care se caracterizează în primul rând printr-o deschidere a ochilor, atunci lucrurile sunt foarte grave din punctul de vedere al prognosticului”.

Comentarii Facebook