Doi jucători de la U Mobitelco Cluj, convocați la Campionatul Mondial de 3X3


Jucătorii u Mobitelco Cluj, Alex Pop și Vlad Corpodean, vor participa la Campionatul Mondial Universitar de "3x3". Cei doi au fost convocați de către Federația Româna de Baschet. Din echipa FRB mai face parte și Torok Rolland (CSM Oradea) și Iosif  Parlog (Dinamo București).

"Este o competiție nouă la nivel mondial de "3x3". Vom pleca mâine la Timișoara la un cantonament de pregătire. Având în vedere că este vorba de un campionat mondial, mă aștept să fie o competiție puternică, cu mulți jucători valoroși", a declarat Alex Pop.

"Mă simt bine să reprezint România indiferent la ce nivel, chiar dacă nu sunt foarte familiarizat cu acest gen de competiție, de 3x3. Sper să facem o treabă bună în Serbia. Cred că aceste competiții sunt un foarte bun prilej de a ne ține în formă și în perioada de vacanță", a spus și Vlad Corpodean.

Romănia va participa la această competiție cu 4 echipe, două la feminin și două la masculin. La masculin, România este reprezentă de către campioana națională universitară,  "Lucian Blaga" din Sibiu și selecționata FRB.

Echipa FRB este antrenată de Gabriel Clapon (antrenor CSS Iași) și va participa în perioada 9 - 17 iulie la Campionatul Mondial Universitar de 3x3 din Serbia (Kragujevac). În Serbia vor fi prezente 15 echipe la masculin, din Italia, Serbia (2), Ungaria (2), Slovenia, Arabia Saudita (2), Bulgaria, Bosnia Herțegovina, Brazilia, Germania, Israel și România (2) Aceasta este prima ediție a Campionatelor Mondiale Universitare de "3x3".

Comentarii Facebook