Conducerea U Cluj îl cheamă pe Tișe la dezbatere pe tema unirii U Cluj și CFR Cluj, dar și a folosirii stadionului Cluj Arena


Conducerea U Cluj, prin consilierul local Radu Constantea, președintele echipei, îl cheamă pe Tișe la dezbatere pe tema unirii U Cluj și CFR Cluj, dar și a folosirii stadionului Cluj Arena.

Declarația privind unirea celor două echipe și susținerea unei singure formații care să ajungă în Champions League a fost făcută în luna mai 2022, iar acum s-a discutat despre cererea CFR Cluj de a juca pe Cluj Arena.

FC Universitatea Cluj a luat notă de declarațiile făcute în spațiul public de președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

FC Universitatea Cluj a avut până acum în instituția Consiliului Județean un partener corect de dialog și un susținător. Ne dorim ca relațiile de colaborare să continue în aceeași notă pozitivă, dar:

1. FC Universitatea Cluj nu se ferește de dezbateri, ba dimpotrivă. Așadar clubul îl invită pe domnul Alin Tișe la o dezbatere legată de viitorul fotbalului clujean. Dezbaterea ar trebui să fie publică, deschisă tuturor clujenilor, și să aibă loc la Cluj Arena, în prezența părților interesate.

În cadrul acestei dezbateri, domnul Alin Tișe își va putea expune nemijlocit propriul proiect cu privire la viitorul fotbalului clujean.

2. Cât despre chestiunea utilizării stadionului Cluj Arena, readusă ciclic în atenția publică, poziția clubului este extrem de clară și nu s-a schimbat în ultimii 103 ani. Stadionul din Parcul Central este legat indisolubil de însăși existența Universității Cluj, iar clubul nu își negociază istoria.

Introducerea pe agenda publică, cu heirupul și fără un minim de echilibru, a acestei teme generează divizare și ură în comunitatea clujeană și încearcă să arunce o anatemă nemeritată asupra inimoșilor suporteri ai Universității Cluj.

Din punct de vedere al oportunității, instituțiile statului și-au spus deja cuvântul în ultimele trei zile, iar acest lucru este bine cunoscut de către conducerea Consiliului Județean Cluj.

Din punct de vedere juridic, proprietarul stadionului este în acest moment Consiliul Județean Cluj, care poartă întreaga responsabilitate a deciziilor.

În final, subliniem din nou că promovarea în spațiul public a temelor care dezbină nu face altceva decât să inflameze spiritele într-un oraș multicultural care are nevoie, mai mult decât oricând, de toleranță, înțelegere și abordări raționale ale unor chestiuni sensibile pentru comunitate”, se arată în comunicatul clubului.

Comentarii Facebook