CFR Cluj se pregătește de câștigarea unui nou titlu


CFR Cluj se pregătește de câștigarea unui nou titlu în Liga 1 după ce a arătat că este într-o formă foarte bună de la reluarea meciurilor, obținând două victorii în meciurile cu FCSB și FC Botoșani.


În acest moment, gruparea pregătită de Dan Petrescu ocupă primul loc în Liga 1, cu 36 de puncte, șapte peste Universitatea Craiova, care are însă un meci mai puțin disputat, cu FC Botoșani.


În următoarea etapă, CFR Cluj va primi vizita Universității Craiova, duminică de la ora 20:00. Acest meci poate decide în mare măsură viitoarea campioană a României, iar cotele la pariuri sunt deja disponibile pe www.unibet.ro, CFR Cluj fiind favorită. Astfel, conform cotelor publicate de Unibet, victoria ardelenilor are cota 2.00. În schimb, o victorie a Universității Craiova are cota 4.35, în timp ce un egal are cota 3.05 la Unibet.


CFR Cluj este favorită prin prisma experienței și a lotului solid pe care îl are. În plus, un factor de echilibru este și Dan Petrescu, care și-a prelungit la începutul acestui an contractul cu CFR Cluj până în vara anului 2022. În aceste condiții, CFR a fost în acest sezon ca o stâncă și a reușit să facă față cu brio deși a jucat și în cupele europene.


De partea cealaltă, Universitatea Craiova are un nou antrenor, italianul Cristiano Bergodi, care a pregătit-o în trecut și pe CFR Cluj. Bergodi a debutat în partida cu Astra Giurgiu, câștigată cu greu de olteni, scor 2-1, după o dublă a bosniacului Elvir Koljici.


CFR Cluj are o serie bună în partidele cu Universitatea Craiova, reușind să le câștige pe ultimele trei fară să primească vreun gol. De altfel, oltenii n-au mai înscris în poarta lui CFR Cluj din februarie 2019, de când au obținut și ultima victorie pe teren propriu, scor 2-0. 


Cum pare deja distanțată spre câștigarea unui nou titlu, CFR Cluj încearcă să pregătească terenul și pentru sezonul următor, iar un pas important ar fi păstrarea lui Gyedrius Arlauskis și George Țucudean. Despre Arlauskis presa a scris deja că a semnat cu Al Shabab din Emiratele Arabe Unite, în timp ce George Țucudean nu ar mai dori să își prelungească înțelegerea.


În orice caz, Dan Petrescu ar vrea să îi păstreze pe amândoi și a transmis un mesaj clar conducerii. "Îmi doresc că Țucudean și Arlauskis să rămână la CFR Cluj. Trebuie să ne odihnim și să pregătim meciul cu Universitatea Craiova. Ei vor veni să-și joace șansa și să câștige", a afirmat Dan Petrescu.

De partea cealaltă, italianul Cristiano Bergodi a afirmat că încă mai crede în câștigarea titlului. "E bine că am depășit FCSB în lupta pentru titlu, dar la fel de bine este că lumea nu vorbește despre noi. Eu chiar cred că putem realiza ceva măreț, însă trebuie să jucăm mai bine în apărare. A fost primul meci cu antrenor nou și nu le-a fost ușor băieților", a afirmat Cristiano Bergodi după ce Universitatea Craiova a învins Astra Giurgiu. Italianul a pregătit-o pe CFR Cluj în sezonul 2006/2007 și a lăsat o impresie foarte bună, iar apoi a semnat cu Rapid, unde a câștigat Supercupa României la primul său meci.


Pentru CFR Cluj acesta ar fi al treilea titlu consecutiv câștigat sub comanda lui Dan Petrescu. De asemenea, pentru Petrescu acesta ar fi al patrulea titlu în Liga 1, după cel câștigat și cu Unirea Urziceni. În total, CFR Cluj are deja cinci titluri câștigate în Liga 1, în 2008, 2010, 2012, 2018 și 2019. Iar avansul pe care îl are în fruntea ierarhiei îi dă mari speranțe că va izbuti aceeași performanță și în acest sezon.

Comentarii Facebook