Șoc în tenis. Novak Djokovic are coronavirus, după participarea la Adria Tour, organizat chiar de el


Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, are coronavirus, fiind a şasea persoană infectată cu Covid-19 dintre participanţii la Adria Tour, eveniment organizat de el.

Sportivul a spus că el și soția sau au ieșit pozitivi în urma testului, iar copii au ieșit negativ, scrie Reuters.

Când am ajuns la Belgrad, am mers să fim testaţi”, a declarat jucătorul de 33 de ani, care a precizat că nu manifestă niciun simptom. ”Rezultatul meu este pozitiv, la fel al Jelenei (soţia sa - n. red.), în timp ce rezultatele copiilor noştri sunt negative. Regret profund fiecare caz individual de infectare", a spus Djokovic. El speră că "numărul celor contaminaţi nu va creşte".

Voi rămâne în autoizolare următoarele 14 zile şi voi repeta testul peste cinci zile”, a adăugat el.

Tot ce noi am făcut de o lună, a fost făcut cu inima curată şi cu intenţii sincere”, a declarat sârbul. Potrivit acestuia, turneul a fost organizat ”în ideea de a-i ajuta pe jucătorii de tenis din regiune, de a crea condiţii pentru ca ei să joace, ca să obţină venituri pentru a trece mai uşor peste această perioadă dificilă”.

Noi am organizat turneul în momentul când virusul slăbea, crezând că sunt întrunite condiţiile pentru desfăşurarea sa”, a insistat Djokovic în comunicat, subliniind că Adria Tour şi-a propus să trimită ”mesaje de solidaritate, de respect, de fair-play".

Mai mulți tenismeni au fost depistați pozitivi în urma acestui turneu. Spre exemplu, în prima etapă a turneului, de la Belgrad, spectatorii de pe stadion nu au purtat mască, iar jucătorii s-au îmbrăţişat pe teren, au luat masa împreună, au jucat baschet și chiar au fost la petreceri. 

Pentru că sportivii au fost ”decimați” de boală, finala turneului Adria Tour de la Zadar a fost anulată.

Comentarii Facebook