Boc despre un turneu WTA la Cluj! Nu ține de mine, ține de Ion Țiriac

 

Primarul Emil Boc a relatat ce a discutat cu miliardarul Ion Țiriac, în tribuna VIP de la Sports Festival, despre organizarea la Cluj-Napoca a unui turneu WTA de tenis. 

 

La meciul de baschet de la Sports Festival am avut plăcerea să îl întâlnesc pe Ion Țiriac, care a spus că vrea să discute cu municipalitatea clujeană despre organizarea unui turneu de tenis la Cluj. Evident că mi-am arătat deschiderea față de o asemenea propunere, cu ceea ce Primăria poate să asigure. Primăria singură e evident că nu are cum să poată organiza un asemenea turneu, dar prin ceea ce noi putem vom ajuta. Dacă și celelalte astre se vor alinia există șansele să se organizeze la Cluj un asemenea turneu. Putem susține cu infrastructura de profil, Sala Polivalentă și ce mai are prin preajmă. Dacă toate astrele se vor alinia, sunt șansele ca un asemenea turneu să se organizeze. 

 

Partea noastră financiară este mai puțină. Noi nu plătim premii pentru Serena. Noi din bani publici nu se pot plăti premii. Putem asigura infrastructura. Nicărieri în lume nu se asigură din bani publici premiile, ci din bani privați. 

 

Este și în apropiere sala Horia Demian, poate fi folosită și infrastuctura din parcul Rozelor, unde este un complex sportiv, avem stadionul care poate fi pregătit, dacă este cazul și mai există și în Parcul Babeș o sală sportivă. Există o infrastructură existentă.

 

Nu ține de mine să spun un an, 2020 sau mai mult. Dacă ar fi după mine s-ar face. Ține de domnul Ion Țiriac, care are conexiuni în lumea tenisului. Nimeni nu vine dacă nu au condițiile standard. Dar cu ceea ce Primăria ar oferi și alte instituții, plus, finanțarea privată, s-ar putea face la Cluj un turneu”, a spus Emil Boc, la o emisiune radio.

Comentarii Facebook