"Cluj Arena", administrat de o firma privata - Credeti ca e cea mai buna varianta sau ar trebui sa stea la "mana" statului?

 

Stadionul municipal "Cluj Arena" ar putea fi administrat de o firma privat, in care statul va avea parte din actiuni, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise. Pe arena nu va juca numai U Cluj, ci vor fi si alte manifestari.

"In curand vom demara licitatia pentru a stabili partenerul privat cu care vom administra stadionul "Cluj Arena". Vrem sa facem un proiect similar celui prin care este administrat si Stadio Olimpico din Roma. Vom analiza lucrurile, si ar fi posibil sa constituim si o firma privata la care noi sa fim unici actionari ca stat pentru administrarea arenei. Trebuie sa analizam variantele", a declarat Alin Tise.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj a mai spus ca decizia va fi luata dupa consultarea consilierilor judeteni, care vor trebui sa fi voteze sistemul de asdministrare a stadionul municipal "Cluj Arena". 

In cazul arenei Stadio Olimpico, administrarea o face Comitetul Olimpic Italian, si care organizeaza pe langa competitiile fotbalistice si intreceri de atletism, festivitati sau concerte.

"Asa va trebui sa facem si noi daca vrem sa iesim in profit. Costurile cu stadionul vor fi foarte mari si daca il tinem numai pentru fotbal vom pierde prea multi bani. Stadionul trebuie sa aduca bani nu sa ii piarda", a mai spus Tise.

Presedintele CJ Cluj a mai anuntat ca in jurul stadionului, pe o raza de 50 de metri, va fi creata o zona de preselectare a oamenilor care vin la intrecerile sporetive.

 

"Este o cerinta a forurilor europene ca in cazul stadioanelor care se afla in zona parcurilor si care nu au spatii largi in jur sa fie creata o zona de preselectare a celor care au bilet sau abonament si numai ei sa fie lasati sa intre in zona portilor. Se va opta pentru o varianta mobila, iar anul viitor va fi gata. Vor fi panouri, care vor si amplasate inaintea meciurilor si luate jos dupa", a mai spus Tise.

Comentarii Facebook