Concursul de pe lacul Tarnita a fost castigat de o inotatoare de 16 ani - FOTO


O tanara din Pitesti, in varsta de 16 ani, a traversat cel mai repede lacul Tarnita si a castigat marele premiu. In competie s-au inscris circa 60 de concurenti din toata tara, care au trebuit sa inoate 6.500 de metri prin apa de 18 grade.

Inotatorii s-au incalzit intr-o cursa de 1.500 de metri, castigata de Bogdan Chireac, antrenor de inot la CSM Pitesti. El a scos un timp de 21.03 si a fost urmat de doi dintre elevii de la clubul pe care il conduce.

Proba regina a fost cea de 6.500 de metri, la care s-au inscris numai 30 de concurenti, speriati poate de lungimea cursei. Irina Lican a castigat marele premiu si, chiar daca are numai 16 ani, a reusit sa invinga inotatori cu vechime. Tanara este legitimata tot la clubul CSM Pitesti si practica inotul de la varsta de sapte ani.


Pe parcsul probelor, inotatorii primesc si ajutor de la organizatori pe durata curselor. Sambata, pe lacul Tarnita ei au fost insotiti de 14 caiace din care volutarii Orca le-au dat apa sau glucoza sportivilor epuizati.


Prima editie a traversarii Tarnitei a avut loc in data de 28 iulie 2007, si a adunat la start 14 inotatori, care au terminat cu brio cei 6,5 km ai traseului.

 

Foto: club-orca.ro

Comentarii Facebook