Zeci de mii de euro confiscați de polițiști în cazul de proxenetism și camătă de la Cluj! Mai multe persoane au fost reținute


Polițiștii clujeni, alîturi de cei din Vâlcea, au desfășurat, miercuri, o serie de percheziții domiciliare la mai multe persoane acuzate de proxenetism și camătă.

Astfel, în urma celor 14 percheziții efectuate ieri, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, în județele Cluj și Vâlcea, anchetatorii au ridicat 28020 de euro, 11130 de lei, 6025 de lire sterline, 100 de franci elvețieni și 4 ceasuri de lux, anunță IPJ Cluj.

De asemenea, au fost indisponibilizate 31 de telefoane mobile, 13 cartele SIM, 13 laptop-uri, 38 memory stick-uri, 30 de carduri bancare, o macetă, un pistol tip airsoft, 7 chei auto, dar și mai multe înscrisuri.

Totodată, față de 6 persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 7 mai, să fie prezentate instanței cu propuneri procedurale.

Proxeneții arestați la Cluj-Napoca și Dej trăiau în lux orbitor. Cum își trimiteau iubitele la ”produs” și ei aveau mașini de șeici

Conform oamenilor legii,  5 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, din municipiile Cluj-Napoca și Dej, în state europene, printre care Austria și Elveția.

În cauză, față de alte două persoane, au fost extinse cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de camătă.

Activitațile au fost desfășurate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și specialiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej

De asemenea,  activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și al Biroului de Operațiuni Speciale Cluj-Napoca, dar și de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă “Stefan Cicio-Pop” din Cluj-Napoca.


Comentarii Facebook