Proxeneții arestați la Cluj-Napoca și Dej trăiau în lux orbitor. Cum își trimiteau iubitele la ”produs” și ei aveau mașini de șeici


Mascații de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au destructurat o parte din lumea ”bună” a Clujului, care face milioane de lei din proxenetism și cămătorie. 

Procurorii au dispus reținerea unor indivizi periculoși care trăiau pe picior mare, precum marii afaceriști sau investitori la bursă.

Între cei reținuți se numără Codrin Pop, Cosmin Pop, zis și ”Șarpele”, cel care zilele trecute participa la un chef la Dej, în plină stare de urgență, alături de un polițist, care a fost ulterior amendat și este cercetat. Un alt ”milionar” din afaceri cu femei este Lucian Jula.

Zeci de mii de euro confiscați de polițiști în cazul de proxenetism și camătă de la Cluj! Mai multe persoane au fost reținute

Revenind la Cordin Pop, acesta era apropiat de ”Șarpele”. Pop este acuzat că a traficat o persoană, Draga Vlașin, la un club de profil din Elveția. Anchetatorii bănuiesc că Pop Codrin a dus mai multe femei în Elveția. Cert este că Draga Vlasin le-a spus anchetatorilor că a fost de multe ori în Elveția, iar profitul scos de ea și colectat de Pop se ridică la 500.000 de euro. ”Fata câștiga bani și îi trimitea lui. El îi tot spunea să lucreze cât mai mult pentru că vor avea o casă foarte frumoasă împreună, fiind un fel de metoda ”lover boy”. Ulterior, fata nu a mai vrut să meargă în Elveția și a avut și anumite căderi nervoase și s-a retras la Vâlcea. Acum a dat o declarație completă”, a declarat pentru EvZ, o sursă judiciară.

WhatsApp-Image-2020-05-06-at-12.55.38.jpeg

Foto: Codrin Pop, la volanul unei mașini de lux

Draga Vlașin este acum parte vătămată, dar culmea, fratele ei, Tudor Vlașin, este reținut în același dosar, tot pentru proxenetism. În dosar au fost reținute mai multe persoane din Dej care au legătură cu acuzațiile de proxenetism, Lucian Jula, Pop Cosmin, Man Călin, Rotar Alexandru, Tudor Vlasin.

Din cercetări a reieșit faptul că, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, din municipiile Cluj-Napoca și Dej, în mai multe state europene, printre care Austria și Elveția, se arată în comunicat. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2020, în urma practicării prostituției, bărbații ar fi obținut sume mari de bani, aproximativ 1.000.000 euro, aceștia fiind trimiși în România, prin intermediul unor terțe persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanță”, susțin procurorii.

Cosmin Pop și-a tras  Rolls Royce Wraith, în valoare de 400.000 de euro, la volanul căruia a și apărut pe rețelele de socializare. 

Un alt ”crai”, Cosmin Pop, zis și ”Șarpele”,  avea mașini în valoare de 500.000 de euro, cu care se afișa peste tot prin Cluj. unul dintre bolizi este parcată în subsolul blocului unde locuiește pe un covor special, astfel încât să fie protejată de eventuala umiditate. Despre Cosmin Cosmin se spune că ar fi patronul unor videochat-uri care îi aduc un profit substanțial. Același personaj a fost chestionat ieri la Dej și în legătură cu o infracțiune de cămătărie.

WhatsApp-Image-2020-05-06-at-12.56.25-484x430.jpg

Foto: Cosmin Pop și Codrin Pop

Lucian Jula, un alt reținut, conduce un Bentley în valoare de 150.000 de euro. 

Interesant este că ”Șarpele” apărea zilele trecute într-un scandal în care a fost implicat și agentul de poliție din Dej, care a participat la un chef în plină stare de urgență cu niște indivizi despre care s-a spus că sunt interlopi. 

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a ieșit public și a spus că aceștia sunt numai niște ”deocheați” și că Valer Gavrilă, agent-șeful șef care a fost la chef, era la rude. ”Apare un agent de poliție de la Dej și este făcută în această perioadă. Este cel cu mască și mănuși, care este agent de poliție cu precizarea că agentul de poliție era prezent într-o locuință la o rudă. Aici, apare unul care are probleme cu legea, dar nu are legătură cu șeful Poliției Dej. Șeful Poliției Dej nu este în fotografia din perioada pandemiei”, a declarat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

ZWIxMmZjOTBhNGM1MTNhNmM5MTYyOThhZGQ4YTc.thumb_.jpg

Foto: codrin Pop (mănuși negre), agentul de poliție (dreapta geacă de piele)

Foto: Someșeanul

Comentarii Facebook