Zece persoane, duse la audieri în dosarul delapidărilor de la CFR Cluj! S-au căpușat 9.6 milioane de euro



DIICOT Cluj a efectuat 20 de percheziții domiciliare, la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidarea a peste 9.600.000 de euro, din fondurile echipei de fotbal CFR Cluj.

La data de 19 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, efectuează 20 de percheziţii domiciliare, în municipiile Bucureşti şi Cluj – Napoca, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat”, anunță IGPR.

Activitățile vizează persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor și delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit polițiștilor, în perioada 2008 – 2013, membrii grupării, cu funcţii de conducere în cadrul unui club sportiv, ar fi delapidat aproximativ 9.650.000 de euro din patrimonial societății. Suma ar fi fost obţinută din bonusurile de calificare la o competiţie sportivă şi din drepturile de televizare.

Pentru ascunderea activităţii infracţionale, s-ar fi folosit firme off- shore din Cipru şi Seichelles, precum şi contracte fictive de prestări servicii emise de aceste firme pentru clubul sportiv.

De asemenea, cei în cauză ar fi evidenţiat în actele contabile ale clubului sportiv cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale ori ar fi evidenţiat tranzacții fictive, pentru a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

În urma perchezițiilor, 10 persoane urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Cluj, pentru audieri.

Comentarii Facebook