Miercuri 24 Aprilie

Nokia se pregătește să revină pe piața smartphone-urilor. Ce anunț a făcut compania



Deși a vândut, în urmă cu câțiva ani, divizia de smartpohone-uri către Microsoft, finlandezii de la Nokia se pregătesc să revină pe piața smartphone-urilor.

Nokia a anuntat oficial planul de a reveni in lumea telefoanelor, smartphone-urilor si tabletelor. Compania din Finlanda a confirmat si faptul ca acestea vor veni cu sistemul de operare Android, potrivit yoda.ro.

Aceasta mutare va include formarea unei noi companii - HMD Global Oy, care va avea sediul in Finlanda si va fi condusa de Arto Nummela ca CEO. Acesta a fost executiv la Nokia in trecut, iar momentan se ocupa de mare parte din divizia de telefoane de la Microsoft.

Nokia va avea un loc în comitetul director al noii companii, iar aceștia vor seta standardele de performanta astfel incat "produsele de sub brandul Nokia sa exemplifice asteptarile consumatorilor in ceea ce priveste device-urile Nokia, inclusiv calitatea, design-ul si inovatii concentrate pe consumatori".

Totodată, HMD va investi aproximativ 500 milioane de dolari în marketinv, pe parcursul următorilor 3 ani, astfel încât să revitalizeze numele Nokia.

Comentarii Facebook