Vezi ce ii reproseaza sefii Armatei locotenentului Alexandru Gheorghe


Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii, intrunit in sedinta, din 6 februarie, au propus ministrului Apararii excluderea din armata a locotenentului Alexandru Gheorghe.

Consiliul "a constatat ca ofiterul este vinovat de incalcarea prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si a altor prevederi ale regulamentelor militare si a propus trecerea in rezerva a acestuia, in conformitate cu dispozitiile art. 85 lit. j) din Legea nr. 80/1995.

Faptele pentru care locotenentul Gheorghe Alexandru a fost gasit vinovat de catre Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana sunt urmatoarele:

- participarea in data de 23.01.2012 la mitingul/demonstratia din Piata Universitatii-Municipiul Bucuresti, fapta interzisa de prevederile art. 29, lit. g) din Legea nr. 80/1995 si prevazuta de art. 2, lit. d) din R.G.-8, Regulamentul consiliilor de judecata;
- purtarea uniformei militare pe timpul participarii, in data de 23.01.2012, la mitingul/demonstratia din Piata Universitatii-Municipiul Bucuresti, cu nerespectarea prevederilor coroborate ale art. 89, alin. (1) din R.G.-1, Regulamentul de ordine interioara in unitate si art. 3, alin. (2) din Dispozitia sefului Statului Major General nr. SMG-13/02.02.2011 privind unele reguli pentru portul uniformelor militare, fapta prevazuta de art. 2, lit. e) din R.G.-8;
- neinstiintarea comandantului despre deplasarea si in alte localitati pe timpul parasirii garnizoanei pe data de 23.01.2012, respectiv in municipiul Bucuresti, incalcand astfel prevederile art. 122, alin. (7), din R.G.-1, fapta prevazuta de art. 2, lit. e) din R.G.-8;
- acordarea de interviuri si declaratii reprezentantilor mass-mediei civile, fara a pastra echidistanta politica a armatei si fara aprobarea comandantului unitatii, si, totodata, furnizarea unor informatii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea functiei si a structurii unde se gaseste aceasta, conform prevederilor art. 12, lit. a) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare, cu nerespectarea dispozitiilor art. 65, alin. (1), lit. d) si e) din Instructiunile privind activitatea de informare si relatii publice in Ministerul Apararii Nationale, aprobate prin Ordinul nr. M. 12/28.01.2009, fapte prevazute de art. 2, lit. e) din R.G.-8.", se arata intr-un comunicat al MApN.

 

Noua Dreapta il sustine pe locotenentul Alexandru Gheorghe! In tara se lipesc afise de protest FOTO

 

Consiliul de judecata a fost format din cinci ofiteri, cu grade de la locotenent la comandor, colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru, iar hotararea a fost luata in unanimitate.

La sedinta Consiliului, au fost prezenti locotenentul Alexandru Gheroghe si aparatorul ales de acesta, Ion Panaitescu. Pronuntarea hotararii s-a facut in prezenta ofiterului judecat, acesta refuzand sa semneze continutul hotararii, fapt care a fost consemnat intr-un proces-verbal.

Ofiterul judecat poate ataca cu apel hotararea Consiliului de judecata, in termen de doua zile lucratoare de la data luarii la cunostinta de continutul acesteia.

 

Locotenentul Alexandru Gheorghe va fi dat afara din armata EXCLUSIV

Comentarii Facebook