Locotenentul Alexandru Gheorghe va fi dat afara din armata EXCLUSIV


Consiliul de Judecata de la Flotila 71 de Aviatie de la Campia Turzii a decis luni seara in jurul orei 19.40 soarta locotenentului erou Alexandru Gheorghe. Verdictul: exluderea din armata.

Avocatul Ion Panaitescu, care l-a aparat pe locotenent, a declarat ca tanarul ofiter a fost gasit vinovat la toate captele de acuzare care i s-au adus, parasirea garnizoanei fara aprobare, participarea la un miting de protest in uniforma militara si declaratii facute presei, de asemenea fara aprobare. "L-au gasit vinovat si au facut propunerea de excluderii din armata. Decizia finala o va lua ministrul Apararii Nationale. El este singurul care il poate trece in rezerva pe locotenent. Noi vom face apel la Statul Major al Fortelor Aeriene iar daca si de acolo vom primi un raspuns negativ vom ataca decizia in justitia civila, la Curtea de Apel Cluj, unde sigur vom avea dreptate", a spus Ion Panaitescu, care este magistrat militar in rezerva cu grad de general.

Acesta a mai precizat ca decizia Consiliului de Judecata este ilegala, deoarece acolo nu s-a discutat pe fondul acuzatiilor, ci despre exceptia invocata de el si anume ca regulamentul care autorizeaza functionarea acestor consilii de judecata este ilegal, intrucat nu a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei. "Nici eu nu stiu cum au luat aceasta decizie, daca nu am discutat pe fond despre ea. Au venit cu lectia invatata de acasa", a spus magistratul Panaitescu.

 

Locotenentului Alexandru Gheorghe nu a mai fost judecat! Avocatul lui: Ar fi fost judecat ca si Ceausescu VIDEO

 

Locotenentul Alexandru Gheorghe a refuzat sa faca declaratii.

Comentarii Facebook