Veganii din Cluj fac un nou marș pentru Drepturile Animalelor

 

Pentru al doilea an consecutiv, grupul activist local Vegan în Cluj-Napoca organizează în data de 25 august 2018, la ora 17:00, Marșul Oficial pentru Drepturile Animalelor.

 

Marșul va avea ca punct de plecare Piața Avram Iancu, va continua pe Calea Dorobanților până la sensul giratoriu din Mărăști, pentru ca mai apoi să se întoarcă înapoi în piața Avram Iancu pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Marșul va avea loc oficial în 25 de orașe din întreaga lume, cu o participare de aproximativ 20.000 de oameni.

 

Acest marș are ca scop aducerea la cunoștință societății a celui mai mare genocid din istoria umanității și onorarea memoriei zecilor de miliarde de animale ucise anual, dar și promovarea unui mesaj de pace și o alternativă la stilul de viață obișnuit - cel care presupune exploatarea animalelor - care să se bazeze pe plante. Este încă un pas înainte înspre o lume în care compasiunea pentru toate ființele pământului va prevala.

 

Organizația Mondială a Sănătății a inclus în 2015 produsele procesate din carne în gradul I de risc pentru cancer, alături de tutun, azbest și plutoniu, iar carnea în gradul II de risc.

 

De asemenea, Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO - Food and Agriculture Organization of the United Nations) atrage atenția asupra impactului ecologic al consumului de produse provenite din exploatarea animalelor.

 

Studiile arată că o alimentație bazată pe plante este perfect sănătoasă pentru orice grupă de vârstă și că un consum ridicat de alimente de origine vegetală scade riscul de obezitate, colesterol mărit, tensiune arterială crescută, diabet de tipul 2, boli cardiovasculare și cancer. 

 

Alimentația bazată pe plante este susținută de cele mai importante patru forumuri de nutriție pe plan mondial: Academy of Nutrition and Dietetics, American Heart Association, American Cancer Society, American College of Lifestyle Medicine.

 

A consuma alimente de origine animală, a efectua teste pe animale, a purta piele, blană, a abandona un câine sau o pisică dacă nu le mai dorim, a ține animale sălbatice închise între gratiile cuștilor circurilor sau în bazine în numele amuzamentului și profitului nu sunt nimic altceva decât forme de cruzime care nu mai pot fi considerate necesare şi acceptabile în secolul nostru. Prin urmare, dorim să fim vocea tuturor animalelor pentru a le face auzită durerea și să aducem oamenii în starea lor naturală de empatie pentru toate ființele Pământului.

 

Vegan în Cluj-Napoca este un grup activist local care luptă pentru drepturile animalelor și care este activ atât în mediul online, cât și în cel stradal. Ne-am început activitatea în martie 2017, organizând un protest de 9 zile în fața circului și unul de 5 zile, desfășurat în săptămâna dinaintea Paștilor. Am continuat prin organizarea frecventă a unor evenimente de informare a publicului în piețele centrale, am participat la fiecare ediție a Ziua Interacțiunii Om-Animal printr-un stand cu produse vegane, am participat la protestul din 26 august de la delfinariul din Constanța împotriva ținerii în captivitate a celor două femele Ni-Ni și Chen-Chen, am organizat pentru prima oară Marșul pentru Drepturile Animalelor în toamna anului 2017, am realizat proiecții de documentare și un eveniment cu mâncare bazată pe plante, pregătită de echipa noastră, pentru cei mai curioși.

 

Scopul inițial al acestui grup își atinge ținta și construim o comunitate vegană din ce în ce mai puternică în Cluj-Napoca prin întâlniri lunare deschise tuturor persoanelor interesate de veganism și drepturile animalelor.

Comentarii Facebook