Prognoza meteo până la începutul lunii septembrie. Când începe să se răcească în Transilvania



Meteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 20 august - 2 septembrie.

Astfel, în Transilvania, în intervalul 20 - 25 august vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, călduroasă după-amiaza în zona de câmpie a regiunii, iar media regională a maximelor va fi de 30...31 de grade. Ulterior, până în data de 28 august, maximele vor coborî până spre 24 de grade, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni temperaturile diurne vor crește ușor și vor atinge 25...26 de grade, în medie.

Temperaturile minime nu vor varia în prima săptămână semnificativ, media regională fiind de 14....15 grade. Ulterior valorile medii ale temperaturilor nocturne vor coborî spre 10 grade în data de 28 august, pentru ca apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile să nu fie notabile, media regională urmând a se situa în jurul valorii de 11 grade.

Meterologologii anunță că vor fi averse în fiecare zi, dar mai ales între 23 și 28 august, când vor fi pe arii extinse și mai importante cantitativ.

Comentarii Facebook