Luni 5 Decembrie

UTCN va fi gazda celui mai mare eveniment academic al anului: reuniunea reprezentanților Universității Europene de Tehnologie


Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va fi gazda unuia dintre cele mai mari evenimente academice ale anului: reuniunea reprezentanților celor opt universități partenere în alianța europeană European University of Technology (Universitatea Europeană de Tehnologie EUt+.)

Oportunități unice pentru studenții proiectului 

Întâlnirea de la Cluj-Napoca reprezintă o etapă importantă în progresul și construcția Universității Europene de Tehnologie. Cei peste 100 de participanți ai universităților membre ale consorțiului, alături de rectori și președinți ai acestora, vor avea în atenție etape de lucru pe diferite direcții de acțiune, de la cercetare, curricula, mobilități, la institute europene și laboratoare de cercetare. De la momentul înființării și până în prezent, în cadrul proiectului s-au făcut pași deosebit de importanți care pregătesc cadrul comun european al competențelor specifice absolventului Universității Europene de Tehnologie, licență și masterat, în vederea accederii la Diploma Europeană Unică.

În acest context, au  luat naștere mai multe clustere de educație care să permită studenților să studieze în cele opt campusuri ale Universității Europene de Tehnologie. În prezent, una dintre preocupările majore ale EUt+ este convergența competențelor și rezultatelor învățării în cadrul programelor de studii care fac parte din clusterele Inginerie Civilă, Inginerie Mecanică, Telecomunicații, Arhitectură și Inginerie Industrială.

Universitatea Europeană în viziunea UTCN

Săptămâna de lucru de la UTCN reunește reprezentanți ai pachetelor de lucru care se vor concentra asupra programelor de mobilitate ale studenților și cadrelor didactice, modul în care se vor desfășura aceste mobilități în diversitatea lingvistică a consorțiului dar vor fi abordate și aspecte legate de managementul cercetării și al institutelor de cercetare care au fost și vor fi inițiate în cadrul alianței.

Evenimentul de la Cluj-Napoca, coordonat de Prof.dr.ing. Cristina Campian, va aduce împreună rectorii și președinții celor opt universități care prin acțiunile și deciziile lor, reafirmă ambiția de a construi o singură universitate bazată pe integrarea deplină a celor opt campusuri. Viziunea acestei noi universități europene se va concretiza în experiența pe care studenții o vor trăi în EUt+. Totodată, rectorii celor opt universități vor formula și lansa poziția oficială ca voce comună a Universității Europene de Tehnologie EUt+, cu privire la acțiunile militare din Ucraina. Dezbaterile domnilor rectori se vor finaliza cu o conferință de presă care va avea loc vineri, 25 martie, la sediul UTCN.

Consorțiul European University of Technology - EUt+, din care face parte și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a fost desemnat câștigătorul unuia dintre cele 24 de consorții selectate de Comisia Europeană, la cea de-a doua competiție de proiecte pilot ce vizează crearea Universităților Europene. Această inițiativă de succes a celor opt universități membre ale consorțiului, pune bazele unui model nou de colaborare ce va revoluționa calitatea și competitivitatea învățământului superior tehnic european.

Cei opt parteneri ai consorțiului universitar EUt+ sunt:

  • Hochschule Darmstadt, University of Applied Sciences (Germania)
  • Rīgas Tehniskā Universitāte (Letonia)
  • Technological University Dublin (Irlanda)
  • Технически университет София, Technical University of Sofia (Bulgaria)
  • Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Cyprus University of Technology (Cipru)
  • Universidad Politécnica de Cartagena (Spania)
  • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România)
  • Université de Technologie de Troyes (Franța).

Momentul festiv de deschidere al evenimentului va avea loc marți, 22 martie, ora 09:00,  la Centrul de Cultură Urbană Cazino, în prezența reprezentanților autorităților locale, ai companiilor și ai celor opt universități partenere.


Comentarii Facebook