Urmările accidentului din Piața Avram Iancu, dintre o ambulanță și un taximetru! Sindicatele se acuză de MINCIUNĂ


Taximetriștii clujeni au făcut dezvăluiri despre urmările accidentului din luna octombrie, dintre o ambulanță și un taximetru, din intersecția de lângă Teatrul Național, din Piața Avram Iancu. Accidentul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 octombrie.

Asociația Taximetriștilor din Cluj-Napoca acuză Ambulanța că nu s-a interesat de cei răniți, taximetristul și clienta acestuia, care ar avea nevoie de zeci de zile de spitalizare. Sindicatul Ambulanței Cluj precizează că taximetriștii mint pe față. 

Conducătorul unei ambulanțe, un bărbat in vârstă de 43 de ani din municipiul Dej, a pătruns in intersecție pe culoarea roșie a semaforului, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase!!! (n.red. lucru semnalat de Poliție, după primele cercetări). A fost lovit de un taxi care circula regulamentar pe culoarea verde si care era condus de un bărbat de 37 de ani din Cluj-Napoca. În total șase persoane au fost rănite. Este vorba despre pasagera din taxi, o tânără de 19 ani, rănită grav, iar ceilalți 5 au fost răniți ușor. În ambulanță se aflau 4 persoane, 1 pacient, medic și asistent medical și conducătorul auto”, a semanat inițial Știri de Cluj. Ulterior, în ziua de 19 octombrie, au apărut martori care au pretins că ambulanța nu avea semnalele sonore pornite.

Asociația Taximetriștilor din Cluj precizează acum că taximestristul și pasagera lui au suferit leziuni grave. 

REALITATEA, din păcate, e cruntă și lovește crunt familiile celor două victime.

Șoferul ambulantei a rămas fără permis pe o perioadă de 90 de zile. Patru martori oculari ai accidentului au declarat ca ambulanța NU avea semnalele acustice în funțiune!!!

Dosarul este la Parchet, colegul nostru, Sergiu, având nevoie de peste 90 de zile de îngrijiri medicale. Clienta, o studenta din Târgu Mureș, are nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri, a suferit o ruptură hepatică și numeroase traumatisme!

NIMENI!!! Nici șoferul vinovat, nici cineva de la Ambulanța Dej, NU s a interesat de starea victimelor până astăzi!!!! Au plecat FĂRĂ nicio zgârietură de la Cluj.

Pacienta transportată, o persoană în vârstă de 79 de ani, NU prezenta absolut nicio ”urgență”, era un transfer intraspitalicesc banal!!!

Colegul mâine află daca are nevoie de operație la picior, are TOATE coastele de pe stanga rupte, o tăietură gravă la ochi care necesită operație complexă.

Tânăra rănită grav este acasă, la Mureș, nevoită să și înghețe anul universitar, este terminată psihic după trauma suferită!!”, precizează Asociația Taximetriștilor din Cluj.

-------------------------

UPDATE

Reprezentanții Sindicatului Ambulanța Cluj susțin că taximetriștii dezinformează.

Ambulanțierului nu i-a fost suspendat permisul pe 90 de zile. El primește dovada periodic până se termină cercetarea penală.

Domnul taximetrist a fost externat a 2- a zi dimineața de la clinica B.M.F. cu fractură de os zigomatic (la fată). Afirmația celui care a postat, că ar avea nevoie de operație la membru inferior nu este susținută deoarece domnul taximetrist s-a deplasat pe picioarele lui în această perioada.

Domnișoara C.I. a fost externată după 6 zile.

Atât în momentul accidentului cât și în cursul nopții angajații S.A.J.- Cluj implicați în accident s-au informat îndeaproape despre starea de sănătate a celor aflați în taxi (doamna doctor a vizitat-o pe domnișoara la spital, iar pe domnul taximetrist nu l-a mai găsit fiind externat).

Despre afirmația că ”ambulanța Dej nu s-a interesat despre starea de sănătate a celor doi" vă informez că sediul serviciului de ambulanță Cluj este în Cluj-Napoca, iar conducerea instituției s-a interesant îndeaproape despre starea de sănătate a celor implicați în eveniment.

Despre afirmația că domnul taximetrist ar trebui să suporte cheltuieli financiare pentru ”operațiile ce vor urma” - C.N.A.S. Cluj va suporta toate cheltuielile urmând să-și recupereze aceste sume de la firmele de asigurări.

Cât despre vinovăția sau nevinovăția cuiva, nu ne exprimăm punctul de vedere deoarece există o cercetare în curs.

Totodată afirmația că ar avea nevoie de zeci de zile de îngrijire, eu zic să așteptăm să treacă acest timp deoarece niciun medic nu poate să spună că un pacient are nevoie de 3 luni de îngrijire anticipat”, a precizat Rareș Ghilea (președintele Sindicatului Ambulanța Cluj.

Poliția spune că rănit grav în urma acestui accident este numai pasagera de 19 ani și că taximetristul nu a adus dovezi care să arate că ar fi primit 90 de zile de îngrijiri medicale, așa cum spun taximetriștii mai sus.

"La noi, accidentul este așa cum am spus încă de la data accidentului cu un rănit grav și cinci răniți ușor. Dacă persoanele implicate vor aduce acte medicale din care să rezulte că au fost internate și că s-a schimbat diagnosticul, care să ducă la schimbarea încadrării din rănit ușor în rănit grav, atunci încadrarea accidentului se va schimba. Acum este cu un singur rănit grav, conform actelor, pasagera de 19 ani din taximetru.

De vină pentru producerea accidentului, conform cercetării, este ambulanțierul, care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, fără să se asigure corespunzător. 

I-a fost reținut permisul în vederea anulării, dar, dacă a depus contestație și a primit dovadă de la procuror, poate conduce pe termen de 30 de zile, chiar dacă i s-a anulat dreptul de a conduce. Până la finalizarea cercetărilor el primește dovada că poate conduce, iar dovada poata fi prelungită din 30 în 30 de zile de către procuror”, precizează Poliția Cluj.

75491837_2436651629940537_8363098698875404288_o.jpg

Comentarii Facebook