Unul dintre criminalii suporterului U Cluj a fost eliberat. Crima din 2011 a șocat Clujul și pe anchetatori


Unul dintre criminalii lui Andrei Kurthy, suporter al U Cluj, a fost eliberat la începutul lunii februarie 2022 din pușcărie. 

Andrei Dumitru Pop a fost eliberat din închisoare după ce și-a dat Bacalaureatul și a intrat la facultate, beneficiind de clemență pentru buna purtare. Al doilea criminal, Sergiu Mihai Marian, mai are de stat după gratii, având la activ și altercații.

Suporterul U Cluj a fost ștrangulat de cei doi vecini

Cei doi, Andrei Dumitru Pop și Sergiu Mihai Marian, erau vecini cu Andrei Kurthy, Ultras de la U Cluj. Cei doi l-au atras în locuința lor și l--au ștrangulat cu șireturile de la adidasi, după care i-au dat foc.

Andrei Dumitru Pop, de 23 de ani, a fost condamnat de judecatori la 18 ani de inchisoare, iar complicele acestuia, Sergiu Mihai Marian, de 21 de ani, a fost condamnat la 16,8 ani de închisoare.

Anchetatorii au declarat pentru Stiri de Cluj ca între victima, Andrei Kurthy, de 18 ani, si principalul suspect, Dumitru Pop, exista un conflict mai vechi. Tanarul a fost omorat pentru un motiv incredibil: i-ar fi spart criminalului geamul de la masina.

Sergiu Marian a incercat sa aplaneze conflictul si l-a chemat pe Andrei Kurthy, in data de 9 septembrie, la domiciliul lui Dumitru Pop, dar acolo a izbucnit un nou conflict si acesta l-a omorat prin sufocare.

"A fost strans de gat si pentru a se asigura ca a murit l-au dus in beciul blocului și l-au lovit in cap cu o ranga. A doua zi,in 10 septembrie, l-au dus in satul Igritia, într-o poieniță izolată, si au dat foc cadavrului", a spus un anchetator.

Cei doi criminali au fost obligati de instanta sa ii plateasca rudelor victimei despăgubiri in valoare de 80.000 de euro.

Polițiștii au fost șocați de modul în care a fost comisă crima

Crima comisa de cei doi tineri din Cluj-Napoca, în ziua de 9 septembrie, urmată de incinerarea victimei in satul Igritia, comuna Cornesti, i-a șocat si pe polițiști. Aceștia susțin Dumitru Pop, lucra la Selgros, iar cel de-al doilea, Marian Sergiu, nu avea nicio ocupație.

Comisarul șef Valentin Rusu, șeful Serviciului Investigații Criminale din 2011, a declarat că cei doi criminali au fost retinuti in cursul zilei de marți, 20 septembrie. ”În urma cu 24 de ore, în urma unei informații primite și a vizionarii camerelor de supraveghere dintr-o localitate aflată în apropierea locului unde a fost găsit cadavrul, s-a reușit identificarea principalilor suspecți, concomitent cu depistarea victimei”, spunea Valentin Rusu.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că cei doi tineri și-au plănuit fiecare pas și și-au atras victima într-o cursa.

Cei doi autori au acționat cu premeditare, respectiv au invitat victima la domiciliul unuia dintre autori și, în momentul în care a intrat în apartament, acesta a fost strangulata cu ajutorul unor sireturi de la o pereche de adidasi, după care a fost transportată, invelita intr-o pătură, în beciul imobilului in care locuiesc cei doi autori. În aceeași noapte, victima a fost transportată cu un autoturism în localitatea Igritia, unde timp de circa 2 ore cu ajutorul unei canistre de benzina au procedat la incinerarea efectiva a cadavrului”, mai spunea Valentin Rusu.

Andrei Kurthy, 18 ani, a fost omorat pentru ca i-ar fi spart un geam de la mașina unui dintre criminali.

Exista o sesizare a unui dintre cei doi autori împotriva victimei legată de o distrugere a unui autoturism și o amenințare. Mobilul crimei se pare ca acesta este. Au recunoscut fapta. Din păcate este un fapt care se întâlnește foarte rar. Modul de operare și modul în care au operat cei doi autori în activitatea mea personală nu am văzut”, mai spunea Valentin Rusu.

Andrei Dumitru Pop, unul dintre criminali, a ajuns student în pușcărie

Andrei Dumitru Pop a reușit să obțină eliberarea mai repede. Acesta a fost condamnat la 18 ani de închisoare, dar a executat numai 11.

crima-anului-un-ultras-din-galeria-lui-u-cluj-ucis-din-razbunare.jpg

El și-a dat Bacalaureatul și a intrat la facultate, în timp ce era închis, beneficiind de clemență pentru buna purtare.

Al doilea criminal, Sergiu Mihai Marian, mai are de stat după gratii, având la activ și altercații. EL a fost condamnat la 16,5 ani de închisoare.

c_7d56bb7e9a5a3e7991063ca0d4847c5a.jpg

Comentarii Facebook