Un tânăr cu patru clase a spart de două ori într-o zi site-ul Consiliului Județean Cluj și pe cel al Poliției Locale


Un hacker cu patru clase a spart site-ul Consiliului Județean Cluj și al Poliției Locale Ploiești. În cazul instituției din Cluj a cerut și răscumpărare.

Tânărul care absolvise numai patru clase a spart de cel puțin două ori, de unul singur, site-ul Poliției Locale Ploiești. Acolo a înlocuit informațiiile oficiale cu o serie de anunțuri obscene, dar și clipuri cu manele sau filme pentru adulți.

Adolescentul din Sibiu, domiciliat în prezent în Franța, a fost dat de gol de unul dintre partenerii săi cu care plănuise să atace și alte site-uri ale unor instituții de stat unde ar fi identificat vulnerabilități, scrie ziarulincomod.ro.

Lucian L. a fost identificat și prins de către polițiștii din cadrul BCCO Ploiești, pentru ca ulterior să fie trimis în judecată de procurorii DIICOT sub acuzația de alterarea integrității datelor informatice.

Lucian L., se recomanda în spațiul virtual Meowless, iar împreună cu alte două persoane administrează mai multe grupuri de Facebook “Romania Hackers”, dar și Romania’s Cyber Army, grup care se regăsește și pe aplicația Discord.

Tânărul Meowless s-a lăudat că a reușit să spargă singur site-ul Poliției Locale Ploiești (de două ori, susțin anchetatorii) și le-a propus prietenilor săi să-l susțină în demersul său.

Un ”prieten” a trimis o reclamație la IJP Prahova în care spunea că Lucian L. a reușit să spargă în 29 februarie 2020 site-ul Poliției Locale Ploiești unde au fost postate o serie de mesaje denigratoare la adresa ANAF. În paralel, tot acolo au fost postate clipuri video cu manele și/sau filme pentru adulți și mesajul: ”Ne-am saturat de zdrențele din Parlament, ne-am saturat de toți penalii, ne-am săturat de rahaturile voastre, merităm mai mult de atat”, urmat de un alt mesaj ”semnătură” HACKED BY MEOWLESS.

Hackerul a spart în 2021 de două ori la rând site-ul Consiliului Județean Cluj

Tot Lucian a spart, în mai 2021, de două ori într-o zi site-ul Consiliului Județean Cluj. Aici, acesta a cerut o răscumpărare de 100 de dolari, spunând că baza de date să nu fie publicată pe internet, la liber.

Hacked by Meowless. Toate fişierele au fost criptate şi un backup al site-ului a fost salvat. Dacă vreţi ca baza de date şi fişierele site-ului să nu ajungă public pe internet, aveţi de plătit o sumă. Trimiteţi 100 $ USD în bitcoin la adresa următoare…”.

Polițiștii BCCO din Ploiești au demonstrat că ambele site-uri, cel din Ploiești și cel din Cluj, au fost sparte de aceeași persoană.

Site -ul Consiliului Județean Cluj a fost spart în 6 mai 2021 de doua ori la rând, iar informaticienii și-au prins urechile fără să știe ce să facă.

Pentru că nu au avut soluții, informaticienii plătiți cu bani buni de Alin Tișe au oprit atacul hackerilor prin suspendarea domeniului. Serverul pe care cei de la CJ Cluj țin site-ul nu a mai fost sigur, așa ca s-a tăiat legătură de la rădăcină.

Conform unor surse, în Consiliul Județean Cluj erau angajați care au plâns joi, de teamă că își vor pierde locurile de munca. Amuzant este și că în 2021 erau protocoale din site neparolate, astfel ca hackerii și-au făcut de cap. Ba mai mult, au instalat pe serverul CJ Cluj un soft care sa le blocheze accesul informaticienilor. 

Singura soluție de intervenție a fost suspendarea domeniului.

Foto: Ilustrativă

Comentarii Facebook