Marti 31 Ianuarie

Un INTERLOP eliberat din greșeală din închisoare, ARESTAT la Cluj. Se ascundea la Hotel ONIX

 

Interlopul zis ”Țâță”, pe numele lui real Adrian Botez, eliberat din greșeală din arestul Poliției Capitalei, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2014, a fost arestat la Cluj-Napoca. 

 

Adrian Botez a fost  condamnat la 12 ani de închisoare, pentru tentativă la omor deosebit de grav, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

”Țâță” a fost acuzat că, în 14 februarie 2011, împreună cu alte persoane, înarmați cu bâte și răngi, au atacat și lovit două persoane, în municipiul Bacău.

 

La hotelul Onix din Cluj-Napoca, interlopul se ascundea alături de alte opt persoane, care l-au ajutat pe ”Țâță” să se sustragă de la executarea pedepsei. Conform anchetatorilor, cei 9 și-au stabilit baza la Cluj-Napoca și de aici dădeau spargeri, în special în Italia, Franța și Spania. 

 

Cei 9 mai aveau închiriată și o casă în Cluj-Napoca. La percheziție a fost găsită suma de 10.000 de euro și multe ”unelte” folosite în timpul spargerilor. Aceștia adat spargeri la pont, iar prejudiciul se ridică la 2 - 3 milioane de euro.

 

La acțiune au participat polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Direcției Operațiuni Speciale și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

Căutat de polițiștii din toată țara, mai bine de trei ani, Adrian Marin Botez, zis ”Țâță”, a fost prins, în luna mai, într-un bar din Bucuresti. El a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru că a încercat să-l omoare pe interlopul Dumitru Mironescu, zis „Puiu”.

 

A fost scos din arestul Poliției Capitalei în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, chiar după ce a fost condamnat definitiv pentru tentativă de omor. Trei polițiști sunt anchetați după ce au interpretat greșit textul din condamnare. S-a primit o minută de la instanță în care se preciza că cel încarcerat era condamnnat definitiv și urma să fie transferat într-un penitenciar. Agenții de la arest, înschimb, l-au eliberat. Poliția Capitalei a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 în acest caz, scrie Evz.

 

Când poliţiştii şi-au dat seama că interlopul Adrian Botez a fost eliberat din greşeală, era mult prea târziu.

Comentarii Facebook