Un fermier român și-a lăsat în poartă marfa să se vândă singură. Ce a descoperit

 

Un fermier din Brașov a testat metoda germană de vânzare a produselor pe care le-a cultivat, metodă bazată pe sistemul de ”autoservire pentru omul cinstit”.

 

El a pus în poartă legume, fructe, ouă și flori, dar fără a le pune și un preț. Acest sistem de comerț se numește Hofladen, iar Erwin Albu a vazut asta în satele din Germania, unde marfa este lăsată nesupravegheată la poarta, sa se vanda singura. El a testat metoda si acasa la Codlea, in judetul Brasov.

 

Clientii își aleg fructele, le cântăresc, iar apoi ”donează” cât cred de cuvință. Doi clienți au luat doua salate, cateva fire de ceapa verde, 700 de grame de capsuni si 6 oua și au ”donat” 25 de lei. 

 

Am fost deosebit de miscat cand aseara o mama mi-a scris pe Facebook urmatorul mesaj: baiatul meu a luat un borcan cu miere crezand ca e gratuit. Eu vreau sa va dau banii pe el, dar nu stiu cat costa, imi cer mii de scuze”, a povestit Edwin Albu.

 

Bărbatul le dă și bicicleta clienților să își ducă marfa acasă. El a lăsat produsele și noaptea în poartă, dar nimeni nu a furat, ci chiar a găsit o donație de 18 lei. ”Acum eu zic ca ar trebui sa se invete omul si aici sa fie corect, sa fie cinstit", mai spune un localnic, conform stirileprotv.ro.

 

Dupa un experiment de 24 de ore, Erwin se declara multumit. A castigat 120 de lei, dar mai ales incredere in concetatenii sai.

Comentarii Facebook