Miercuri 24 Aprilie

Un bloc de 25 de etaje ar putea fi ridicat pe Calea Floresti, langa Nodul N VIDEO


Un dezvoltator imobiliar a pus pe masa Primariei Cluj-Napoca o cerere de autorizare pentru construirea unui bloc de 25 de etaje pe Calea Floresti, care ar urma sa coste 17 milioane de euro.

Societatea Imperial Development SRL a cerut, in baza unui Plan Urbanistic Zonal eliberat de Primarie in aprilie 2008, semnarea autorizatiei de constructie. Primarul interimar, Radu Moisin, a respins temporar cererea si a cerut ajutorul consilierilor locali pentru a fi gasita o solutie in vederea blocarii acestei constructii.


Cine e omul de afaceri care vrea sa construiasca un bloc de 25 de etaje pe Calea Floresti

 

"In spiritul acestei transparente am vrut sa sesizez Consiliul Local. Blocul se propune a fi amplasat la intrare in Cluj-Napoca cum se trece de Nodul N pe dreapta. Va ramane o amprenta asupra Clujului. Am respins documentatia pentru ca lipsea plansa de amenajare exterioara si se calculase gresit coeficientul de ocupare a terenului. Firma va reveni cu aceasta solicitare si trebuie sa facem ceva pentru a bloca constructia", a declarat primarul interimar Radu Moisin.

Dezvoltatorul imobiliar are si un PUZ eliberat in aprilie 2008. "Eu nu am vrut sa raman in istorie ca si Funar care a semnat autorizatii pentru blocuri din Buna Ziua, blocuri de care nu se mai vede orasul. Va solicit concursul pentru o solutie rationala adaptata la realitatile anului 2012. Daca dvs veti considera oportun ca in Cluj sa avem un bloc de 25 de etaje e bine. Un astfel de bloc este o rusine pentru municipiu. Este o solicitare care depasese limitele urbanistice si pe cele ale bunului simt", a mai spus Moisin.

Blocul de 25 de etaje ar urma sa aiba S+3D+P+25 etaje, un numar de 137 de apartamente, 391 de parcari, urmand sa gazduiasca birouri si un hotel.

 

Comentarii Facebook