Cine e omul de afaceri care vrea sa construiasca un bloc de 25 de etaje pe Calea Floresti


Patronul societatii Imperial Development, care vrea sa ridice un bloc de 25 de etaje pe Calea Floresti, este Radu Vlas, proprietarul televiziunii Alpha TV si a complexului Leul din Piata Mihai Viteazu.

Vlas a obtinut in aprilie 2008 o derogare din partea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca prin care s-a modificat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) in privinta inaltimii, pentru a putea construi acest bloc impresionant chiar la intrare in Cluj-Napoca dinspre Oradea.

Derogarea a fost obtinuta in perioada in care primaria era condusa de Emil Boc, dar documentul prin care a fost modificat PUZ -ul a fost semnat de consilierul UDMR, Csomo Botond.

Dupa mai bine de 3 ani, Radu Vlas revine pe masa primarului interimar Radu Moisin cu o cerere prin care vrea obtinerea unei autorizatii de constructie, dar edilul a refuzat sa o semneze, cerand sprijinul consilierilor locali pentru a bloca proiectul.

 

Un bloc de 25 de etaje ar putea fi ridicat pe Calea Floresti, langa Nodul N VIDEO

 

Radu Vlas mai detine si societatea Rasimo, care s-a ocupat de administrarea spatiilor verzi din Cluj-Napoca pana in 2011, cand a pierdut contractul in favoarea Rosal, companie care a venit cu preturi mai bune si a castigat contractul. Vezi AICI detalii.

 

Foto: adevarul.ro

Comentarii Facebook