Un avion a ieșit de pe pistă, din cauza vântului puternic, în Cluj-Napoca


Un avion a ieșit de pe pistă, pe aeroportul din Cluj-Napoca, în timpul unei manevre de întoarcere, iar un copac a căzut peste o mașină, din cauza vântului puternic de luni seară, conform Agerpres.

La zborul Wizz Air de la Bologna, având în vedere că a bătut vântul puternic şi erau condiţii de iarnă, nu era recomandat să întoarcă pe pistă, dar avionul a întors pe pistă, contrar condiţiilor meteo, şi a ieşit puţin în lateralul pistei. Nu a fost avariată deloc aeronava, nici pasagerii nu au avut probleme. Din acest motiv au fost întârzieri între 30 de minute şi o oră la zborurile Wizz Air de la Valencia şi Lufthansa de la Munchen”, a declarat, marţi, presei, directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, David Ciceo.

Tot luni seară, un copac a căzut peste o maşină, pe E60.

Pentru zona de Cod roşu s-a emis un Ro-Alert. Doar un copac a căzut pe E60 între Huedin şi Morlaca pe o maşină, circulaţia fiind reluată în scurt timp. De alte evenimente nu am cunoştinţă”, a declarat, marţi, prefectul Tasnadi Szilard.

În cursul serii de luni, pentru zona montană a judeţului Cluj a fost emis un Cod roşu de vânt puternic, cu rafale de până la 135 km/h.

------------------

UPDATE

Wizz Air confirmă că aeronava sa, care a operat zborul Bologna-Cluj-Napoca pe 17 ianuarie, a aterizat în siguranță și fără incidente pe aeroportul din Cluj-Napoca, dar a alunecat de pe suprafața pavată la punctul de viraj, în timp ce rula cu viteză redusă, când a încercat să se întoarcă la capătul pistei pentru a se îndrepta spre platformă. Aeronava a ajuns în siguranță în poziția de parcare. Nimeni nu a fost rănit și aeronava nu a fost avariată. Wizz Air își cere scuze pentru eventualele inconveniente pe care această situație le-ar fi putut cauza”, precizează reprezentanții Wizz Air.

Comentarii Facebook