UMF Cluj se implică direct în lupta împotriva noului coronavirus


UMF Cluj anunță că vine în sprijinul sistemului medical ”direct și cu maximă responsabilitate în lupta împotriva COVID-19”.

Universitatea noastră, având infrastructura necesară, va organiza centre de determinare specifice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus SARS-COV-2. Au fost comandate kit-uri pentru diagnostic, în universitate existând medici și cercetători care au expertiza necesară pentru aceste determinări”, anunță rectorul UMF Cluj, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Centrul de conferințe Socrates (hotel UMF) va putea fi folosit pentru carantinarea persoanelor suspecte de infectarea cu Covid-19, iar City Central Hotel, de pe strada Victor Babel, va fi pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Organizația Studenților Mediciniști a demarat o campanie prin care va încerca să ajute, pe cât posibil, persoanele vârstnice sau cu diverse afecțiuni ce le pun în pericol sănătatea, în contextul epidemiei de COVID-19. Studenții OSM se vor ocupa, la cerere de cumpărăturile necesare, plata făcându-se în momentul livrării la domiciliu. Campania se va desfăşura doar în concordanţă cu reglementările autorităţilor locale şi centrale în contextul situaţiei de urgenţă.

Studenții din anii mari sunt chemați să lucreze ca voluntari. 

Începând din 17 martie 2020, Conducerea UMF„Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a apelat la studenții Facultății de Medicină, care au posibilitatea de a contribui ca voluntari la sprijinirea activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților/compartimentelor de primiri urgențe. Voluntarii trebuie să fie cel puțin în anul IV al Facultății de Medicină, specializarea medicină generală, respectiv în anul II, specializarea Asistență medicală generală. În același timp, Universitatea este preocupată de siguranța studenților, motiv pentru care implicarea acestora va fi solicitată doar în situația depășirii capacității structurilor existente de a asigura personal medical angajat”, a mai spus Anca Buzoianu.

Activitatea didactică a UMF Iuliu Hațieganu se desfășoară în continuare online, printr-o platformă educațională interactivă, care funcționează deja la capacitatea preconizată, astfel încât studenții să își poată desfășura în continuare pregătirea, evitând prelungirea școlarității. Să nu uităm și faptul că toate cadrele didactice ale Facultății de Medicină se pregătesc să fie în prima linie a luptei pentru viață, în contextul epidemiologic actual, iar contribuția lor la organizarea sistemului sanitar este esențială, a mai transmis rectorul UMF Cluj.

Comentarii Facebook