Uioreanu: Avem nevoie de bani pentru devierea Someşului pentru a putea finaliza pista de al Aeroportul Cluj


Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, solicită parlamentarilor clujeni sprijinul pentru finalizarea lucrărilor de la Aeroportul Internaşional Cluj-Napoca.

Horea Uioreanu a declarat, vineri, 11 ianuarie, la Cluj-Napoca, în cadrul unei întâlniri cu parlamentarii din Cluj, că lucrările pentru finalizarea pistei de la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca trebuie susţinute cu bani de la bugetul de stat.

"Am finalizat 2.100 de metri din noua pistă a aeroportului, 40% sunt deja asfaltaţi, iar până în toamnă dorim să finalizăm toată această porţiune. Dar pentru asta avem nevoie de bani. De asemenea, avem nevoie de bani pentru a devia cursul râului Someş pentru a ajunge de la cei 3.500 de metri cât va trebui să aibă pista finalizată", a declarat Uioreanu.

Preşedintele CJ Cluj a solicitat, în acelaşi timp, parlamentarilor de la Cluj, bani şi pentru exproprierile necesare continuării proiectului de dezvoltare a pistei aerportului din Cluj.

"Încercăm să cuprindem în buget cât mai mulţi bani pentru aceste exproprieri, dar nu cred că vom avea suficienţi şi asta va putea afecata proiectul", a mai spus Uioreanu.

Deputatul PNL de Gherla, Radu Zlati, susţine că nu este de acord cu opinia preşedintelui CJ Cluj, conform căreia finalizarea proiectului de dezvoltare a aeroportului din Cluj este un proiect important.

"Sunt proiecte mult mai importante care trebuie puse în practică. Nu consider că aeroportul e aşa de important. Spitalul Regional de Urgenţă este mult mai important decât aeroportul. Chiar şi proiectul pentru managementul deşeurilor este mai important, pentru că dacă nu este implememtat, acest lucru va atrage amenzi drastice", a declarat deputatul Radu Zlati.

Horea Uioreanu a susţinut în continuare importanţa dezvoltării aeroportului.

"Sunt de acord că Spitalul Regional de Urgenţă este cel mai important proiect şi nu am de gând să pun aeroportul în faţa sănătăţii. Dar susţin în continuare că aeroportul e al doilea ca importanţă după spital", a mai completat preşedintele CJ Cluj.

De asememea, Aurelia Cristea susţine dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, spunând: "Aeroportul din Cluj a fost o poartă pentru investitorii care au venit la Cluj şi este important ca aces proiect să fie susţinut".

 

Declarațiile au fost făcute la o întâlnire cu parlamentarii de Cluj, organizată vineri dimineață, de la ora 11.00, la sediul Consiliului Județean Cluj. Unul dintre cei care a lipsit de la această reuniune, deși a fost invitat, este senatorul Alin Tișe.

 

Parlamentarul PDL a convocat joi, 10 ianuarie, o conferința de presă în care a prezentat o listă de proiecte pe care le va susține în numele clujenilor la adoptarea legii bugetului de stat pe 2013. 

 

Interesant este faptul că la invitația făcută de președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, pentru a participa la o întâlnire a conducerii acestei instituții cu parlamentarii clujeni tocmai pe acest subiect, Tișe a declarat: ”Nu mă interesează!”. 

 

La insistențele persoanei care l-a sunat personal pentru a-l invita, precizând că senatorului, ca tuturor parlamentarilor, i-a fost remisă invitația prin fax și SMS, fostul șef al administrației județene a avut o reacție cel puțin ciudată: ”Și ce dacă mi-ați trimis invitație?”. 

 

De la ședință au mai lipsit senatorul Laszlo Attila (UDMR) și deputații Elena Uioreanu, Steluța Cătăniciu și Adrian Oros, toți din partea USL.

Comentarii Facebook