UIMITOR! Calin Stoia nu avea nevoie urgenta de tratament la bazin! Vezi ce spune medicul care l-a tratat la Clinica de Recuperare


Conferentiarul Ioan Onac, seful sectiei de Balneologie din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj, a declarat ca politia l-a "presat" sa il accepte pe Calin Stoia ca pacient.

"M-a sunat domnul doctor (n.red. medicul arestului IPJ Cluj) ca detinutul a renuntat la consult. Am zis ca nu e nicio problema, dar peste o saptamana m-am trezit cu doi politisti si cu un detinut la mine la clinica. L-am examinat. Avea bilet de trimitere, i-am facut o examinare, am scris o scrisoare medicala in care am trecut ca pacientul Calin Stoia are un sindrom vertebral, cu discopatie lombara.

Nu are dureri mari, am si scris treaba asta acolo. Un astfel de bolnav poate beneficia de tratatament cel mult ambulator. Nu se punea problema unei internari. Am si scris medicului in scrisoarea medicala ce modificari are si tratamentul de care are nevoie. I-am facut un program de tratament ambulator. Casa de Asigurari plateste patru tratamente timp de zece zile. La conditiile lui Stoia, acesta avea nevoie de cinci tipuri de tratamente. Mi-a zis: 'Domnul conferentiar, platesc eu diferenta'", a declarat Ioan Onac.

 

VEZI IMAGINI CU CALIN STOIA LA BAZIN!

 

Acesta a marturisit ca nu a stiut initial cine este pacientul. "Nu stiam cine este detinut, stiam ca este doar un doctor, ca asa mi-a zis medicul sef al Politiei. Apoi am aflat cine este si in ce scandal este implicat. Eu am propus initial medicului de la Politie ca Stoia sa urmeze un tratament la baza de fizioterapie de la Politie. Mi-a spus medicul de la Politie ca nu mai au acea baza si ca angajatul a plecat de la ei", a mai adaugat Onac.

Acesta a precizat ca afectiunea de care suferea Calin Stoia putea sa fie tratata foarte bine peste cateva luni, nefiind nicio urgenta. "Boala se agraveaza la expundere la frig sau, cum se plangea el, patul este tare pe care doarme. O boala de discopatie poate sa se acutizeze in conditii de umezeala sau frig sau repaos pe un pat mai tare. Nu se ajunge la chestiuni grave decat ca ii creste intensitatea durerii si durerea devine mai rezistenta la tratament. Nici intr-un caz nu i se poate intampla ceva rau sau grav. Este o discopatie lombara simpla. Este o problema lombara mai veche.

Amanarea tratamentului cu 2-3 luni nu putea duce la nimic deosebit. Cel mult, eventual, apar componente lombare cronice, dureri mai mari pentru scurte perioade de timp. O discopatie lombara de genul asta, inaintea tratamentelor pe care le folosim se trata cu tinerea bolnavului in pozitie antalgica, pana cand ii ceda durerea", a mai spus conferentiarul Ioan Onac, seful sectiei de Balneologie din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj.

Calin Stoia a fost filmat luni, 12 decembrie, in timp ce iesea singur de la bazinul de tratament. Procurorii DNA Cluj sustin ca nu si-au dat acordul pentru acest lucru, dar seful IPJ Cluj, chestorul Ioan Pacurar, a declarat ca nici nu trebuia, pentru ca legea permite acest tratament. Citeste AICI detalii.

"Inainte de luarea  masurii de tratament ambulatoriu, persoana arestata preventiv a urmat un tratament medicamentos care nu si-a produs efectul scontat, fapt ce a dus la necesitatea efectuarii de investigatii medicale complexe despre care a fost informata telefonic si conducerea D.N.A - Serviciul Teritorial Cluj de catre seful Centrului de Retinere si Arestare Preventiva Cluj.

Precizam ca in aceasta situatie s-au aflat in cursul anului 2011, alte 47 persoane retinute sau arestate preventiv, acestea urmand un tratament ambulatoriu, nu doar persoana in discutie.   

Toate persoanele care se afla in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva beneficiaza de aceleasi drepturi si obligatii conform reglementarilor legale in vigoare", a declarat seful IPJ Cluj, chestorul Ioan Pacurar. Citeste AICI detalii.

Comentarii Facebook