DNA il acuza pe chestorul-sef Ioan Pacurar de minciuna


Procurorii DNA sunt foarte nervosi pe chestorul-sef Ioan Pacurar si sustin ca acesta minte cu nerusinare in momentul in care spune ca detinutul Calin Stoia a fost la bazin cu acordul procurorului-sef al serviciului teritorial DNA.

"Atat informatia continuta in comunicatul emis de IPJ Cluj referitoare la aceste aspecte, cat si declaratia inspectorului sef al IPJ Cluj, chestor Ioan Pacurar, nu corespund realitatii", se arata in comunicatul emis de catre DNA.

DNA anunta printr-un comunicat de presa ca Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Cluj nu a anuntat procurorul de serviciu in privinta tratamentelor pe care inculpatul Calin Stoia le efectua la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj.


"In prezenta cauza, Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj care il avea in custodie pe inculpatul Calin Stoia nu a facut nicio comunicare Serviciului teritorial Cluj nici cu privire la efectuarea de investigatii de specialitate si nici cu privire la procedurile de recuperare efectuate la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj de care a beneficiat inculpatul aflat în arest preventiv", se arata in comunicatul emis de catre DNA Cluj.

In comunicat mai este mentionat faptul ca in conformitate cu art. 1391 din Codul de procedura penala, privind tratamentul medical sub paza permanenta, in cazul in care, pe baza actelor medicale, se constata ca cel arestat preventiv sufera de o boala care nu poate fi tratata in reteaua medicala a Administratiei Nationale a Penitenciarelor, administratia locului de detinere dispune efectuarea tratamentului sub paza permanenta in reteaua medicala a Ministerului Sanatatii Publice, motivele care au determinat luarea acestei masuri fiind comunicate de indata procurorului.

 

Chestorul-sef Ioan Pacurar a afirmat ieri ca procurorul-sef al DNA si-a dat acceptul ca arestatul Calin Stoia sa faca deplasari la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj, pentru a se trata de afectiunile de care suferea.

 

"In urma cu 10 zile, arestatul preventiv S. Calin a solicitat efectuarea unui consult medical, medicul unitatii recomandand efectuarea de investigatii medicale de specialitate. Aceasta solicitare a fost adusa la cunostinta procurorului sef al DNA care si-a dat acordul pentru efectuarea de investigatii de specialitate", au anuntat ieri cei de la IPJ printr-un comunicat de presa.

 

Vezi aici imaginile cu Calin Stoia din Spitalul Clinic de Recuperare Cluj

Comentarii Facebook