UBB cumpără încă un hotel în Cluj-Napoca. Universitatea are nevoie de mai mult spațiu din cauza numărului mare de studenți


Universitatea  Babeș Bolyai din Cluj-Napoca dorește achiziționarea hotelului Onix. Investiția ajunge la suma de 4,6 milioane de euro. 

UBB a început demersurile pentru cumpărarea unui nou hotel. Pe lângă Hotel Topaz și Opera Plaza, universitatea clujeană dorește să cumpere și Hotelul Onix. De noua clădire achiziționată vor beneficia studenții de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), dar și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, conform documentului semnat la sfârșit de 2021 de către Rectorul Daniel David. 

Hotel Onix este alcătuit din două corpuri de patru stele, respectiv trei stele, având o capacitate de 64 de camere în total.

De asemenea, Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va avea un nou sediu. Vechiul sediu va fi înlocuit de clădirea care găzduia hotelul de cinci stele „Opera Plaza”. Hotelul a fost vândut de către clujeanul Călin Buzoianu, UBB-ului cu nouă milioane de euro. Înainte de a fi hotel, clădirea a găzduit fabrica de dulciuri „Feleacu”.

Nevoia de noi spații pentru învățare a crescut enorm din cauza numărului mare de studenți și de cadre didactice UBB. Universitatea are 22 de făcultăți și 55.000 de cadre didactice.

La UBB avem un deficit major de spaţii academice, atât pentru educaţie, cât şi pentru cercetare. Spre exemplu, numai anul trecut (2020) numărul de studenţi a crescut faţă de 2019 cu 6% (cu 11% la master). În acest mandat mi-am propus să corectez acest deficit, pentru a începe apoi şi un proces de dezvoltare. Studenţii au nevoie de medii moderne de învăţare (nu mai pot sta ca pe vremuri, inclusiv a mea, înghesuiţi în bănci sau, la cursurile de mare interes, chiar pe jos sau pe hol), iar cercetarea are nevoie de laboratoare în spaţii moderne şi adecvate standardelor de astăzi. După ce acoperim nevoile absolut necesare de spaţiu fizic, dezvoltările se vor face în principal în logică digitală, acolo unde acest lucru este adecvat. Pornind de la o analiză de nevoi şi de la planurile de facultate am gândit ca rector, împreună cu echipa rectoratului, un proiect investiţional pe termen lung”, a declarat rectorul UBB, prof.univ.dr. Daniel David. 

UBB a mai cumpărat, în urmă cu mai mulți ani, hotelul Topaz din Gheorgheni pentru Facultatea de Ştiințe Politice, Administrative și ale Comunicării, dar și clădirea de birouri a Băncii Transilvania din centrul Clujului, pentru Facultatea de Matematică. 

Comentarii Facebook