UBB Cluj vrea în top 1000 universități din lume, dar, în cămine, pe studenți îi mănâncă gândacii: ”Efectiv îmi vine să vomit” - VIDEO


Căminele Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, căzută din top 1000 cele mai bune universități din lume, arată ca în lumea a treia. Degeaba rectorul Daniel David vrea cercetare pentru a se bate cu cărămida în piept că a revenit în respectivul top mondial de renume, dacă în cămine studenții și doctoranzii trăiesc alături de gândaci. 

Și nu vorbim fără să probăm. În bucătăria căminului 17 al UBB, unul cu ”nivel ridicat de confort”, erau duminică seara sute de gândaci morți, cam peste tot, pe gresie pe pervaz și în locurile unde tinerii își pun mâncarea. ”Efectiv îmi vine să vomit”, ne-a spus cineva. 

În bucătăria căminului, studenții, viitorul pe care rectorul Daniel David își bazează politica de recucerire a faimei pierdute, trebuie să se ferească de gândaci când își fac mâncare. 

Efectiv nu îți poți lăsa ingredientele pe masa că sar gândacii pe ele. E la fel deja de 3 săptămâni, dar nu face nimeni nimic. De pe 1 octombrie așa arată. Numai în bucătăria asta sunt peste 100 de gândaci morți. Cei vii poate sunt cu miile, dar se ascund”, ne-a spus studentul nemulțumit. 

Culmea este că venim fix după perioada de dezinsecție. ”Au închis căminele 3 săptămâni în septembrie pentru dezinsecție și deratizare. Dacă așa arată după asta, atunci sunt bani aruncați pe geam. Trebuie făcută o dezinsecție generală.

Aici nu văd nicio inițiativă pentru așa ceva chit că toți studenții de pe etaj au semnalat problema. Îmi vine sa vomit. E un pericol de boli ca în evul mediu”, a mai spus cel care a reclamat cauza.

Culmea este că UBB închide căminele în septembrie pentru dezinsecție și studenții au mult de suferit pentru că trebuie să se mute. Se pare că ceva nu se face așa cum trebuie pentru că gândacii sunt tot acolo.

------------------

UPDATE

Conform unor surse, pentru că rectorul UBB Daniel David sau Biroul de presă al UBB Cluj nu au reacționat deloc la acest material care arată dezinteresul față de studenți, miercuri, 25 octombrie, a fost realizata o dezinsectie generală în căminele studențești, la 2 zile după publicarea materialului.

Comentarii Facebook