Miercuri 24 Aprilie

UBB Cluj a scos la concurs 130 de posturi. E scandal deoarece s-au schimbat criteriile în timpul înscrierilor

 

Ministerul Educației a anunțat în 21 decembrie 2012 faptul că UBB Cluj scoate la concurs 130 de posturi, dar, câteva zile mai târziu, au fost modificate criteriile minimale de înscriere la concurs.

Dosarele pentru ocuparea acestor posturi pot fi depuse până în 6 februarie, dar în acest moment nu se știe ce criterii vor fi luate în considerare, cele valabile și în 2012, sau cele publicate în Monitorul Oficial, în 27 decembrie 2012.

 

S-au publicat niste criterii minimale în Monitorul Oficial, în data de 27 decembrie 2012, pentru ocuparea posturilor. Aceste criterii sunt diferite de cele folosite de Universitatea Babeș-Bolyai în 2012. În acest moment nu se știe ce criterii vor fi folosite și am cerut Ministerului Educației o precizare cu privire la criteriile pe care să le folosim și aplicăm”, a declarat Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB Cluj. 

 

Noile criterii prevăd, de la caz la caz, modificări în ceea ce privește activitatea de cercetare și lucrările publicate. ”La unele comisii se cerea până acum să ai lucrări prezentate la conferințe internaționale, dar acum se cere publicarea unor lucrări la unele edituri de prestigiu”, a mai spus Laura Irimieș.

 

UBB Cluj scoate la concurs 131, din care: 18 de profesori universitari,  50 de conferenţiar, 13 de asistent, 44 de lector, 2 de şefi de lucrăr şi 3 posturi de cercetător ştiinţifici. Conducerea universității este nemulțumită de această cifră și vrea să solicite unele clarificări.

 

Angajări în universitățile din Cluj. Câte posturi scoate la concurs UBB, UMF, UTCN și USAMV

Comentarii Facebook