Tunisianul din Cluj acuzat de terorism trăia din alocația copilului

 

Tunisianul Hassine Mohamed Amin, reținut la Cluj-Napoca din cauza suspiciunilor că ar face parte din gruparea Al Qaeda, nu avea niciun loc de muncă și trăia din alocația copilului. 

 

Hassine și soția sa locuiau într-un apartament care figurează pe numele soacrei sale. El a abandonat în 2007 cursurile Facultății de Farmacie de la UMF Cluj, iar de atunci nu a avut niciun loc de muncă, dar nici prieteni. SRI îl suspectează că ar fi iniţiat legături cu reţelele teroriste din exteriorul României, fiind un ”cap de pod” al reţelei teroriste Al Qaeda. 

 

Tunisianul Hassine Mohamed Amin avea pe pagina de Facebook diverse citate din Coran, care ar fi putut să fie folosite ca mesaje criptate de dialog cu rețeaua din care făcea parte.

 

Soția bărbatului susține contrariul și neagă orice implicare a acestuia în vreo rețea teroristă. ”El era cu familia. Dacă noi mergeam la cabană la Băişoara venea cu noi. Cu mine și cu fratele meu se înţelegea cel mai bine. Este absolut aberant să crezi că era terorist. Scria mesaje religioase, eu ştiam tot ce postează la el pe pagina de Facebook sau pe alte pagini de internet, dar de acolo şi până la a zice că e terorist e cale lungă”, spune Angela. Interesant este că de sâmbătă pagina de Facebook a fost ștearsă. 

 

Mohamed Hassine a ajuns în România în 2004 ca proaspăt student la UMF Cluj, dar a urmat numai 3 ani cursurile Facultății de Farmacie după care s-a lăsat. Soția acestuia, Angela, susține că Mohamed s-a lăsat de școală pentru a o ajuta, tatăl ei fiind bolnav. Cei doi s-au căsătorit în 2008 și trăiesc acum din indemnizația de creştere a copilului, 800 de lei. ”El este din familie bună, dar nu am vrut să le cerem spriinul. Trăiam din alocaţia pe care o primesc pentru creşterea copilului. Nu stăm bine deloc financiar, avem restanţe la bloc. Mama, fratele meu şi eu suntem bugetari. El stătea cu noi. Ce terorist e ăla care are datorii la bloc sau trăieşte din indemnaţia copilului său”, a spus Angela Hassine.

 

Soțul acesteia a fost ridicat din stradă de mascați, vineri, 9 noiembrie, și a fost dus la centrul special din comuna Horia, judeţul Arad, urmând să fi expulzat.

 

Pe pagina de Facebook a tunisianului erau citate din versetele din Coran. Fostul student a scris că ”Sharia (legea islamică) trebuie aplicată treptat, şi se poate aplica într-una dintre cele patru reguli majore. Prima se referă la cadere şi le neputinţa aplicării ei. A doua: Deci, l-au adus la fel de mult ca tine poate (n.red. nu este foarte clară ce a vrut Hassine să spune). A treia: comiterea mai mică dintre două rele şi a patra: atunci când probabil, conflictul dintre argumentele pro şi contra”, scria Hassine.

 

Tunisian din Cluj acuzat de legături cu Al Qaeda, ridicat de SRI din stradă. Bărbatul este căsătorit și va fi expulzat - FOTO

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 

 

Familia tunisianului a făcut unele precizări în privința costului de Facebook. ”A fost șters deoarece chiar si eu, ca si alti membrii a familiei noastre i-am sugerat asta, si asta pentru ca multe ziare au preluat de pe Facebook poze cu el si copilul lor Yousuf, fara voia lui. Contul va ramane inchis pana atunci cand un avocat sau altcineva ii va cere sa il redeschida pentru a lua ”probe” daca e cazul”, ne-au scris reprezentanții familiei.

Comentarii Facebook