Vasile Iuga, declarat profesor Honoris Causa de Universitatea Babeș-Bolyai


Vasile Iuga, Country Managing Partner, PwC România, va fi distins cu titlul de profesor Honoris Causa de către Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca la propunerea Facultăţii de Business din cadrul Universităţii.

 

Distincţia a fost acordată pentru contribuţia sa la dezvoltarea antreprenoriatului în România, precum şi pentru rolul deosebit jucat în profesionalizarea funcţiei auditului financiar. Este primul astfel de titlu oferit de Facultatea de Business din Cluj-Napoca.

 

Decernarea acestei distincţii academice va avea loc în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe 13 noiembrie în Aulei Magna a Universităţii Babeş - Bolyai din Cluj-Napoca.

Vasile Iuga este unul dintre cei mai experimentaţi şi respectaţi consultanţi din România. Practic, cariera lui este sinonimă cu dezvoltarea serviciilor profesionale în România, fiind printre primii români angajaţi într-o firmă globală de servicii profesionale, Coopers&Lybrand, încă de la venirea acesteia în România în 1991. Suntem deosebit de onoraţi să-i acordăm astăzi titlul de profesor Honoris Causa domnului Iuga.

În cei peste 20 de ani de experienţă, domnul Iuga a fost implicat în numeroase proiecte în domeniul implementării standardelor internaţionale de raportare financiară a auditului financiar, evaluării şi restructurării afacerilor, în preluări, fuziuni, achiziţii de business, privatizări şi consultanţă strategică. Nu în ultimul rând, Vasile Iuga este un creator de şcoală. De-a lungul timpului mai mult de 2000 de manageri financiari s-au format în cadrul PwC România, iar rolul lui Vasile Iuga a fost covârşitor în definirea standardelor profesionale ale funcţiei auditului financiar şi în elaborarea normelor etice care stau la baza acestei profesii în România”, a declarat lect. Ioan Alin Nistor, decanul Facultăţii de Business din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Vasile Iuga este membru al mai multor organizaţii profesionale: Asociaţia Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Marea Britanie (Association of Chartered Certified Accountants - ACCA) în calitate de Fellow, Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR), în calitate de auditor financiar, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), în calitate de expert contabil, Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România (ANEVAR) în calitate de membru acreditat pentru perioada 2011 - 2016, având rolul de expert în evaluarea întreprinderilor în cadrul Uniunii Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (UNEVAR), Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) şi Consiliul pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar (CSPAAS) Bucureşti.

Comentarii Facebook