Tunisian din Cluj acuzat de legături cu Al Qaeda, ridicat de SRI din stradă. Bărbatul este căsătorit și va fi expulzat - FOTO

 

Tunisianul Hassine Mohamed Amine a fost declarat indezirabil de SRI și va fi expulzat pe motiv că promova idei şi materiale propagandistice în favoarea unei mişcări cu orientare extremist-teroristă, afiliată ideologiei Al Qaeda.

 

În contextul măsurilor derulate de SRI pe profil antiterorist, cu sprijinul partenerilor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), s-a stabilit cu certitudine că cetăţeanul străin desfăşura o serie de activităţi care constituiau riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Acesta era adept al ideologiei extremist-teroriste, a iniţiat şi permanentizat legături cu elemente radicale aflate în exteriorul României, acţionând activ pe linia promovării în ţara noastră a unor idei şi materiale propagandistice, inclusiv în mediul virtual, în favoarea unei mişcări cu orientare extremist-teroristă, afiliată ideologiei Al Qaeda. În acest caz, a fost preocupat să dezvolte în România capacităţi de prozelitism şi radicalizare a unor coreligionari”, a spus Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI.

 

Hassine Mohamed Amine a urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie între anii 2003 și 2007, dar nu a terminat Facultatea de Farmacie. Bărbatul este căsătorit de 4 ani cu o clujeancă și au împreună un copil de 8 luni. 

 

Angela Hassine a povestit pentru Știri de Cluj ce s-a întâmplat. ”În urma cu 2 zile, miercuri, 7 noiembrie, acasă s-au prezentat angajații de la Serviciul de Imigrări Cluj, care ne-au înștiințat că în data de 9 noiembrie trebuie să ne prezentăm la Curtea de Apel București, deoarece avem un proces pe rol, însă din motive de securitate națională nu pot să ne spună ce acuzații i se aduc.

 

Din lipsa de bani, soțul meu nu s-a putut prezenta la proces. Un avocat ne-a cerut suma de 600 de euro, iar în jurul orei 11.00 dimineața, în 9 noiembrie, s-au prezentat la domiciliu din nou doi agenți de la Imigrări, care au spus să se prezinte până la ora 13.00 la București, bineînțeles că nu am avut cum să facem acest lucru și i-am rugat să ne anunțe verdictul dat de judecători.

 

Până la ora 16.00, nu ne-a anunțat nimeni nimic, iar când am plecat împreună cu copilul și soțul meu de la domiciliul verișoarei mele din Zorilor, unde eram în vizită, mascații și cei de la imigrări l-au luat pe sus din fața blocului, i-au pus cătușele și l-au băgat într-o dubă, fără să aibă nimeni măcar un pic de respect că acel om era cu copilul în brațe. Eu personal i-am întrebat unde îl duc și un domn mi-a raspuns sec: La imigrari la Iulius Mall. 

 

Ne-am deplasat după aproximativ o ora acolo, a ieșit un domn care a spus că a primit 5 ani de interdicție în România, l-au luat în custodie până va fi trimis de către ei în Tunisia și îl vor ține în centrul de la Horia, județul Arad”, a spus femeia.

 

Angela Hassine a mai spus că soțul ei nu a fost implicat în activități teroriste. ”Acest om nu a făcut nimic, nu e terorist, are o familie aici, nu știm nici acum care e motivul expulzării lui si reținerii lui. Acestă țară, acești procurori, agenți ce or fi chiar extradează pe cineva dintr-o țară, așa fără nici un motiv? Mai grav e că au reușit să destrame o familie, o nevastă de soț și un copil de tată.

 

În citația lăsată de ei acasă scria că ”Ar atenta la siguranța națională”. Credeți-mă ca ar fi ultimul lucru pe care l-ar face, singurul lui nenoroc e că e cetățean tunisian și arabii / musulmanii sunt considerați toți niște teroriști în lumea asta mare. Noi încercăm pe toate caile, mass-media, să facem dreptate, nu e corect un om ce are o familie să fie extradat dintr-o țară, fără nici un MOTIV”, a spus soția bărbatului, cu ochii în lacrimi.

 

Hassine Mohamed Amine și-a abandonat studiile în anul trei la UMF Cluj-Napoca și nu lucra nimic. ”El provine dintr-o familie de medici și profesori din Tunisia. Aici în România nu ne scălăm în bani. De abia avem bani pentru întreținere și noi suntem acuzați că susșinem terorismul? Vine campania electorală și acum vor sa arate ca se face treaba în țară”, a mai spus Anegla Hassine.

Comentarii Facebook