Luni 5 Decembrie

Trotinetele electrice sunt luate în vizor la Cluj-Napoca de Poliție. A fost razie cu zeci de amenzi


Polițiștii clujeni au făcut un control amplu în 10 august, în intervalul orar 18.00-20.00, o razie care a vizat prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor în care sunt implicaţi conducătorii de biciclete/trotinete. 

Au fost legitimate peste 260 de persoane şi au fost verificate 164 de vehicule. 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 142 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea pentru abateri ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice. 

Astfel, pentru nerespectarea normelor rutiere în vigoare, 11 conducători de trotinete şi 14 biciclişti au fost sancţionaţi contravenţional conform OUG 195/2002 R. 

Totodată, 9 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru traversarea regulamentară a străzii. 

Poliţiştii au aplicat un număr de 33 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză, fiind reţinute 5 permise de conducere.           

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni pentru abateri ale altor norme legislative, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sau Legii 61/1991R privind  încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Au fost constatate și accidente în care au fost implicate trotinete. 

La data de 8 august a.c., în jurul orei 00.30, o femeie de 30 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, în timp ce se deplasa cu o trotinetă electrică pe strada Nicolae Titulescu, din Cluj-Napoca, pe trotuar, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, căzând pe partea carosabilă. 

Poliţişti au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Aceasta a fost transportată la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale. 

Comentarii Facebook