Duminica 11 Aprilie

Chiar nu mai avem inimă? Cal cu tumoare lăsat să sufere de un an și ceva la Turda: ”Nepasarea este institutionalizata”


Un cal a fost practic abandonat și lăsat să moară cu zile la Turda, în apropiere de Salină, având o formă de tumoare la ochi. Animalul ar aparține Stațiunii de cercetări agricole și este lăsat îân livadă să pască, fără a beneficia de un tratament de specialitate.

O prietenă a mea a fost în trecere la Salina Turda și a văzut acest cal vis-a-vis de Salină, un pic mai jos. Când s-a apropiat a văzut ce problemă are căluțul și m-a rugat să postez în grup.

Chiar a fost și la centrul de echitație de acolo, dar i s-a spus că acel căluț este lăsat acolo de proprietar și că e deja de ceva timp acolo. Oare nu există vreo organizație care ar putea ajuta calul?”, a relatat Marion, pe grupul Protecția Animalelor Cluj.

Update: Calul aparține stației de cercetări agricole. Prietena mea s-a interesat înainte sa plece din Turda. Se pare ca de un an e deja bolnav calul și e lăsat acolo la pascut”, a mai spus acesta.

La Stațiunea de cercetări agricole nu a putut fi contactat nimeni, programul fiind numai până la 15.30. Vom reveni pe acest subiect.

Comentarii Facebook