Trei traficanți de substanțe interzise, prinși la Cluj weekendul trecut, în timpul unui control de rutină


Trei traficanți de substanțe interzise au fost prinși la Cluj-Napoca weekendul trecut, în timpul unei misiuni de asigurare a ordinii publice pe raza municipiului. Asupra lor au fost găsite  bucăți de cristale care conțineau o substanță de culoare albă. 

„Pe parcursul weekendului trecut, echipaje de jandarmerie aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, aflate în misiune de asigurare a ordinii publice pe raza municipiului Cluj-Napoca, au identificat trei persoane de 25, 29, respectiv 39 de ani, asupra cărora au fost găsite 15 bucăți de cristale care conțineau o substanță tip praf de culoare albă. 

Având în vedere suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise, jandarmii au întocmit pe numele celor în cauză actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere de substanțe interzise, conform prevederilor Legii 143/2000.

Documentele și substanțele descoperite asupra acestora au fost înaintate organelor abilitate, în vederea continuării cercetărilor.

Menționăm faptul că jandarmii clujeni vor continua să fie vigilenți pe timpul executării misiunilor specifice din spațiul public”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj. 

Specialiștii atrag tot mai mult atenția asupra pericolului care îl reprezintă consumul de substanțe stupefiante, iar în momentul de față se poate vorbi despre o adevărată criză acută a dependenței de droguri la nivel mondial. Mai mult decât atât, criminaliști de pretutindeni, inclusiv cei din țara noastră, spun că cele mai multe dintre crimele violente din ultimii ani au fost comise de persoane care se aflau sub influența unui drog extrem de periculos, care de ceva vreme a început să pună stăpânire și pe piața din România.

Crystal Meth, căci despre el este vorba, este una dintre cele mai puternice substanțe psihotrope care, pe de-o parte, dă dependență, iar pe de altă parte îi transformă pe consumatori în niște persoane extrem de violente, care ajung foarte ușor și rapid de la extaz la agonie și chiar la moarte.

Comentarii Facebook