Teapa imobiliara in Floresti! Executorul vinde apartamentele dintr-un bloc, cumparate cu zeci de mii de euro de locatari VIDEO

 

Mai multi proprietari de apartamente s-au strans in fata cabinetului unui executor judecatoresc, ca sa impiedice scoaterea la licitatie a locuintelor lor.

 

Oamenii spun ca si-au cumparat apartamentele din localitatea clujeana Floresti in 2008 si 2009 cu sume cuprinse intre 20.000 si 30.000 de euro, in baza unor antecontracte de vanzare-cumparare. Abia cand au vrut sa isi intabuleze locuintele au constatat ca apartamentele lor au fost girate de constructor pentru un imprumut luat de la un tert.

Locuintele au fost scoase la licitatie dupa ce constructorul nu si-a platit datoriile. "Am venit ca se liciteaza blocul, pe care noi l-am platit, am avut antecontracte si acum se liciteaza. Speram sa nu se mai liciteze", spune una dintre proprietarele din Floresti, care a cumparat apartamentul in februarie 2009 cu 21.000 de euro. Ea sustine ca si-a intabulat locuinta si si-a scos si extras CF.

 

"Eu am scos Carte Funciara si nu era ipoteca pe bloc. (...) Eu de exemplu am stat intr-o casa nationalizata inainte, am fost scoasa afara, acum asta mi-ar mai lipsi sa mai fiu evacuata inca o data si sa raman chiar fara nimic. Munca parintilor mei a plecat, acum si munca mea si a sotului sa se duca de rapa pentru ca s-au facut tot felul de lucruri, de imprumuturi, de dat camata", a spus o alta proprietara, care si-a cumparat apartamentul din Floresti cu 24.000 de euro.

 

Procedura de licitatie a fost insa intrerupta pentru ca nu s-a inscris niciun ofertant. "Nu s-a prezentat nimeni. Se pare ca apelul nostru catre adjudecatarii posibili a fost receptionat, au inteles ca este vorba de proprietatea oamenilor. (...) Mai mult decat atat este o cauza sociala: se executa un titlu impotriva unor oameni care n-au fost chemati niciodata in judecata, un titlu care nu le este opozabil", a declarat Nuti-Ana Oltean, avocatul proprietarilor.

 

Locatarii spera ca pana la reluarea licitatiei sa isi castige dreptul de a locui in apartamente in instanta. Cele 20 de apartamente ale blocului din Floresti au fost scoase la licitatie cu circa 240.000 de euro.

Comentarii Facebook