Taximetriștii din Cluj au scumpit TARIFELE pe furiș. UPDATE: Napoca Taxi a mărit prima tarifele

 

Taximetriștii din Cluj-Napoca au scumpit tarifele pe ”furiș”, fără a anunța nimic oficial în acest sens. 

 

Astfel, în cazul firmei Napoca Taxi, tariful pe kilometru în timpul zilei este de 2,25 lei, iar în timpul nopții de 2,50 lei. Tariful cu ora este de 22,5 lei, iar pe timp de noapte de 25 de lei.

 

Pornirea de pe loc costă în timpul zilei 2,25 lei, iar în timpul nopții 2,25 lei.

 

Vicepreședintele Sindicatului Taximetriștilor din Cluj, Alexandru Ursu, a declarat pentru Știri de Cluj că nu comentează această majorare a tarifelor.

 

Prețul maximal pe care firmele de taximatrie din Cluj-Napoca îl pot folosi a crescut de la 2 lei/km la 2.25 lei/km. Decizia a fost luată de Consiliul Local Cluj-Napoca în ședința de luni, 30 decembrie.

 

Firmele de taximetrie nu au anunțat atunci dacă vor majora tarifele ca urmare a acestei decizii.

 

Majoritatea taximetriștilor practicau atunci un tarif de 1,79 lei/km în timpul zilei, fără a fi atins nici în acest moment tariful maximal aprobat în 2008. Numai două firme practicau tariful de 1.99 lei/km în timpul zilei și 2,99 lei/km în timpul nopții.

-----------------

UPDATE

 

Pe pagina de Facebook a Sindicatului Taximetristilor Cluj s-a anunțat încă din 16 februarie că unele firme au început să adune cereri pentru majorarea tarifelor. 

 

Se pare că unele firme de taxi au inceput să țină cont de dorințele taximetriștilor, sau cel puțin așa pare.

 

Din informații oficiale, am aflat că unele dispecerate au inceput să adune cererile taximetristilor cu privire la majorarea tarifului. Imbucurător dar nu satisfăcător, deoarece primăria le-a cerut acest lucru de 2 luni si sub forma cit mai repede posibil, dar să zicem că e bine și mai târziu decât niciodată.

 

 

S.T.C-ul va fi mulțumit atunci cind vom vedea tariful pe aparatul de taxat așa că până atunci ne vom continua munca asiduă de tachinare a dispeceratelor până se vor sătura de noi și îi vor trata pe taximetriști ca pe colaboratori ai dispeceratului și nu ca pe slugi”, se arată pe pagina menționată.

 

 

Probabil, problema este ținută la ”secret” pentru că nimeni nu vrea să își asume responsabilitatea majorării tarifelor.

------------------------

UPDATE

 

Până în acest moment, numai Napoca Taxi a majorat tarifele. Taximetriștii de la celelalte firme au precizat că s-au purtat unele discuții, dar nu au fpost anunțați de dispecerate că majorarea va fi operată.

Comentarii Facebook