Supercom a luat amendă ENORMĂ pentru că a împuțit Clujul. Boc: Am luat capace în locul lor


Compania de gunoi Supercom a fost amendată de Garda de Mediu cu o amendă de maxim 100.000 de lei.

Conducerea Gărzii de Mediu Cluj a anunțat că firma a fost găsită vinovată de mirosul care a exasperat locuitorii Clujului și s-a aplicat o amendă cuprinsă între 50.000 și 100.000 de lei. 

Garda de Mediu a stabilit că la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor s-a depozitat o cantitate foarte mare de deșeuri, care nu a fost tratată pentru as se neutraliza mirosul. Acest lucru și nivelarea deșeurilor de pe groapa Supercom, plus canicula și vântul, a favorizat transmiterea mirosului spre Cluj-Napoca.

Am luat în calcul și alte surse ale mirosului, dar le-am eliminat pe rând. O sancțiunea la acest moment nu rezolvă problema. Dacă totul funcționează legal aici, nu ar trebui să fie miros. S-a analizat ce s-a întâmplate pentru că în oraș miroase a canal”, a mai spus șeful Gărzii de Mediu Cluj.

Întrebat de reporterii Știri de Cluj a ce miroase la Pata Rât, în locul în care se află, acesta a spus că ”miroase a canal, așa cum miroase și în Cluj-Napoca”.

Acesta a menționat că și direcția vântului s-a schimbat: ”În mod normal bătea de la vest la est, dar acum bate invers. Pe fondul caniculei este aceste efect neplăcut!”.

Primarul Emil Boc se plânge că a ”luat capace” în locul vinovaților

Primarul Emil Boc a lansat un avertisment firmei Supercom să își facă treaba bine la groapa de gunoi pe care o administrează. Primarul a spus că nu este dispus să fie mustrat de oameni într-o problemă care nu ține de Primăria Cluj-Napoca.

Am luat capace, săptămâna asta, fără să am nicio vină, pentru mirosul produs de la CMID. După părerea mea, de acolo este, chiar dacă firma spune că e din altă parte. Părerea mea rămâne că e de acolo. O firmă care e privată trebuie să își facă datoria ca la carte, nu noi cei care administrăm orașul să luăm mustrările oamenilor fără să avem nicio vină. Primăria nu are nicio treaba cu CMID. Consiliul Județean a lansat o licitație și acum e o firma care se ocupă. Acum, avem un operator privat care trebuie să înțelegea că la Cluj nu e tocmeală, nu merge și așa și așa. Firma a spus că vine de la găinațul de la Aiton. Îmi e foarte greu să cred că de la 20 km de Cluj mirosul a ajuns la Cluj și se manifestă așa. Autoritățile statului vor stabili. Cu noi nu se glumește”, a declarat edilul Emil Boc, la Napoca FM.

La rândul lui șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus că nu este responsabil de problema gunoaielor, într-o tentativă de a se spăla pe mâini de probleme. De asemenea, a mai apărut o altă pistă și anume aceea că mirosul ar provenit de la o fermă de pui din Aiton, situată la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, lucru respins de oficialii Gărzii de Mediu Cluj.

Noaptea minții! Supercom spune că mirosul de rahat din Cluj nu e de la Pata Rât: ”Ei nu simt mirosul, dar noi simțim mirosul de canal!”

Comentarii Facebook