Noaptea minții! Supercom spune că mirosul de rahat din Cluj nu e de la Pata Rât: ”Ei nu simt mirosul, dar noi simțim mirosul de canal!”


O comisie din care fac parte mai multe instituții, inclusiv Garda de Mediu Cluj, se află la Pata Rât, la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), pentru a stabili de unde miroase a rahat în Cluj-Napoca.

Culmea este că firma Supercom, care administrează CMID -ul construit de Consiliul Județean și predat în administrare firmei care are monopol pe deșeurile din Cluj, susține că mirosul nu vine de la Pata Rât. Ba mai mult o firmă de specialitate, pe care o plătește Supercom, va stabili dacă mirosul este de la ei sau nu. Tehnica este de tergiversare, până când lucrurile revin cumva la normal. 

Suntem acum o comisie mixtă pe corpul depozitului. Analizăm situația. Societatea va monitoriza mirosul. Firma a contractat o firmă pentru determinarea de mirosul. Noi zicem că mirosul vine de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, dar ei zic că nu de aici, că nu simt mirosul”, a explicat șeful Gărzii de Mediu Cluj, Lucian Stanca.

Comisia care analizează cazul a investigat și alte surse ale mirosului și nu mai sunt alte variante, decât cea a CMID -ului de la Pata Rât.

Am luat în calcul și alte surse ale mirosului, dar le-am eliminat pe rând. O sancțiunea la acest moment nu rezolvă problema. Dacă totul funcționează legal aici, nu ar trebui să fie miros. S-a analizat ce s-a întâmplate pentru că în oraș miroase a canal”, a mai spus șeful Gărzii de Mediu Cluj.

Întrebat de reporterii Știri de Cluj a ce miroase la Pata Rât, în locul în care se află, acesta a spus că ”miroase a canal, așa cum miroase și în Cluj-Napoca”.

Lucian Stanca precizat că nu se poate pune problema închiderii CMID -ului, pentru că nu am mai avea unde depozita deșeuri. ”Dacă intervine o anumită întrerupere, tot ce se întâmplă aici, tot mirosul, s-ar transfera în oraș. E un circuit și de aceea trebuie să stabilim ce s-a întâmplat și unde s-a încălcat legea. Dacă totul s-ar face legal nu ar trebui să miroasă”, a mai precizat șeful Gărzii de Mediu Cluj.

Cum explică Boc problema mirosului insuportabil din oraș: „Deocamdată nu mi-au raportat că ar fi vreo problemă”

Acesta a menționat că și direcția vântului s-a schimbat: ”În mod normal bătea de la vest la est, dar acum bate invers. Pe fondul caniculei este aceste efect neplăcut!”.

Ce spune Alin Tișe despre mirosul de ”rahat” din tot Clujul: ”Nu mai avem responsabilități legate de gunoaie!”

Video: Clujul Civic / Szakacs Istvan

--------------------------

UPDATE (15.45)

La presiunea publică și a unei părți a mass-media, autoritățile au recunoscut până la urmă că mirosul vine de la rampa de gunoi de la Pata Rât și că cele spuse de Supercom sunt invenții!

Timid, autoritățile recunosc că miroase a CANAL în Cluj de la rampa de la Pata Rât. De ce le e frică să spună numele Supercom?

---------------------------

UPDATE (30 august)

Consiliul Județean Cluj pretinde că nu are nicio treabă cu gunoaiele Clujului, dar a trimis inspectori la Aiton, unde funcționează o fermă de pui, pentru a încerca să demonstreze că de acolo vine mirosul de canal și gunoi spre Cluj-Napoca.

Consiliul Județean Cluj încearcă să dea vina pe o fermă de pui de la Aiton, pentru mirosul de gunoi și canal din Cluj-Napoca

Comentarii Facebook