Când are loc Târgul de la Negreni 2023, cunoscut și sub numele de Târgul de la Fechetău


Primăria Negreni a anunțat când va avea loc Târgul de la Fechetău. Ediția din acest a faimosului târg de toamnă se va ține în perioada 5 - 8 octombrie 2023.

Târgul de la Negreni este foarte popular și este cunoscut sub numele Târgul de la Fechetău (din maghiară). Originile sale datează din Evul Mediu, când în zonă mergeau ciobanii din Munții Apuseni pentru a se aproviziona. Oficial, târgul se ține din anul 1815.

La Negreni, în luna iunie are loc și Târgul Coaselor sau Târgul de Vară de la Negreni.

Târgul Coaselor are o tradiție de câteva secole și se organizează în fiecare an la începutul lunii iunie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni.

Satul este aşezat pe drumul european E60, la 10 km de Piatra Craiului, spre Cluj. Târgul poartă denumirea ”Târgul coaselor” deoarece marchează începutul cositului. Târgul are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte și a doua unde se vând obiecte vechi. 

În cea de-a doua parte oamenii pot găsi diferite antichităţi, de exemplu: porturi populare vechi și unice, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, unelte, picturi etc. Cei interesaţi pot petrece mai multe zile plimbându-se printre aceste obiecte. Târgul se bucură de o popularitate foarte mare având oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest, chiar şi din America.

Mii de oameni participă anual la cele doup târguri, unde se vând obiecte cu adevărat unice la prețuri de nimic. 

Comentarii Facebook