Mihaela Bilic la Știri de Cluj LIVE: Fetele de 10 -12 ani țin cură de slăbire VIDEO


Nutriționistul Mihaela Bilic a declarat în emisiunea Știri de Cluj LIVE, de joi seara, că s-a întâlnit cu cazuri în care fete de 10 - 12 ani țin cură de slăbire.

A fi foartre slab este considerat acum la modă. Lucru care este deosebit de pesiculos, mai ales pentru fetele tinere, pentru că deja se începe cura de slăbire sau noțiunile despre alimente încep să fie în preocuparea domnițoarelor de 10 - 12 ani. Un aspect dramatic.

Culmea nu cred că este vina părinților. Ei sunt speriați de această dorință a copiilor de a nu mânca și de a fi foarte slabi. De nenumărate ori am de-a face cu persoane care îmi cer ajutorul, banuind că odraslele lor ar avea anorexie sau alte tulburări din acestea care țin de zona emoțională, tocmai pentru că refuză, foarte tineri fiind să mai mănânce pâine, cartofi. Este mai degrabă o modă în școli, în media, în tot ceea ce se promovează în mijlocul acestor grupuri de tineri, unde a fi foarte slabi este un avantaj”, a declarat Mihaela Bilic.

Avem la cluburile noastre de sport foarte mulți adolescneți care vin la sală și fac un antrenament susținut. Zi de zi. Eu observ categoria cealaltă, adolescenții supraponderali spre obezi sunt din ce în ce mai multi. Cauza este mai mult ca sigur stilul de alimentație pe care l-au preluat din familiile lor”, a spus și Cristina Alexa, managerul clubului Gimmy.

 

Vezi AICI întreaga emisiune în care Mihaela Bilic a dezvăluit ce alimente sunt propice pentru slăbit.

Comentarii Facebook