Studentii ii reproseaza rectorului Andrei Marga ca i-a abandonat in proiectul "Gala Profesorului Bologna"


Organizatia Studentilor din Universitatea "Babes-Bolyai" i-a trimis o scrisoare deschisa de protest rectorului Andrei Marga, dupa ce UBB s-a retras pe ultima suta de metri din proiectul "Gala Profesorului Bologna".

"Solicitam o intrevedere conducerii UBB, in scopul clarificarii situatiei problematice aparute cu ocazia Galei Profesorului Bologna, editia a IV-a, care a avut loc anul acesta la Cluj", se arata in scrioarea trimisa de Organizatia Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai.

De asemenea, in document se mai precizeaza ca studentii doresc "sa fie exprimate concis si concret motivele retragerii sprijinului acordat proiectului din partea Universitatii Babes-Bolyai, in conditiile in care aceasta si-a asumat sustinerea verbal de nenumarate ori si si-a exprimat acordul scris cu privire la derularea proiectului, atat in intalnirea cu reprezentantii organizatiei cat si in cadrul Senatului Universitatii".

ANOSR a organizat in perioada 6-7 mai la Cluj Napoca, Gala Profesorului Bologna, prin care profesorii cei mai apreciati de studenti pentru metodele de predare sa fie recompensati.

"Anul acesta, dupa editiile de la Sibiu, Bucuresti si Timisoara, cea de-a 4-a editie a fost implementata, cu sprijinul Organizatiei Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai (OSUBB), la Cluj Napoca. Mentionam ca proiectul este unul recunoscut, apreciat la nivel national si premiat in cadrul Galei Societatii Civile", au mai precizat studentii clujeni.

Acestia solicita conducerii UBB Cluj o intrevedere in data de 16 mai pentru a analiza urmatoarele puncte: "Atitudinea universitatii lipsita de continuitate si coerenta, in cadrul desfasurarii proiectului amintit, in conditiile unui acord prestabilit, atat verbal, cat si scris, care a culminat cu retragerea totala a sprijinului cu patru zile inainte de inceperea Galei Profesorului Bologna. S-a adus astfel un prejudiciu de imagine atat proiectului, cat si Organizatiei Studentesti recunoscute la nivel de Universitate, si implicit Universitatii Babes-Bolyai. Motivele retragerii sprijinului unei actiuni desfasurate de studentii universitatii, avand in vedere faptul ca principalul scop al proiectului este unul educational. Clarificarea notelor discordante dintre viziunea studentilor si cea a Universitatii Babes-Bolyai in legatura cu partea de continut educational al proiectului", se mai arata in scrisoarea deschisa.

Comentarii Facebook